Christian Millau, een van de twee naamgevers van de beroemde Franse restaurantgids Gault et Millau, is op 88-jarige leeftijd overleden. Zijn mede-oprichter Henri Gault overleed in 2000. Christian Millau lanceerde in 1969 de Gault et Millau, als alternatieve restaurantgids naast de Michelingidsen. Begin jaren '70 stond hij aan de wieg van de 'Nouvelle Cuisine', die de gevestigde culinaire orde op zijn kop zette. "De voorschriften van de Nouvelle Cuisine (kleinere porties, verse ingrediënten van hoge kwaliteit, uitgedunde menukaarten) veroorzaakten een Big Bang in het universum van de toenmalige gastronomie", zegt de uitgever van de gids in Le Point. "Die kende nog geen sterrenchefs, was traditioneel, met nogal bestorven vlees, zware sauzen en botercrème". De Gault&Millau verschijnt tegenwoordig in 12 landen, sinds 2008 is er ook een Nederlandse editie.
Le Point - Le critique gastronomique Christian Millau, cofondateur du "Gault et Millau", est décédé
Reageer
  • Deel
Druk af