Cécile Janssen
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


In Vrij Nederland omarmt culinair journalist Joël Broekaert het ecomodernisme. Volgens hem "een frisse, relatief nieuwe stroming van weldenkende, intelligente mensen, die technologie en modernisering omarmen teneinde een groene en welvarende planeet te realiseren".

Vergeet biologisch, zegt Boekaert, vergeet lokaal, maar zet in op technologie. Drie eenvoudige uitgangspunten - intensivering en modernisering van de landbouw, iedereen bij elkaar in de stad, en vol inzetten op kernenergie - en we kunnen ons verheugen op superefficiënt (minder pesticiden! minder honger! minder boskap! meer duurzaamheid!) maar vooral op smaak geproduceerd voedsel uit het achterland en de "dak-, postzegel- en stadstuintjes" van de groene, ecomoderne stad. Wel minder vlees eten natuurlijk, maar ook daar heeft de technologie inmiddels oplossingen voor. Tot een 'als-echt-vlees-bloedende' hamburger aan toe.


Zijn foto en andere parafernalia blijven voorlopig onveranderd.

Dit artikel afdrukken