In Amerika maakt de crisismoestuin een comeback, schrijft de New York Times. Een eigen moestuintje biedt uitkomst als alternatief voor een bezoek aan de supermarkt waarbij je mogelijk wordt blootgesteld aan het coronavirus. Daarnaast is een eigen moestuin die in je dagelijkse portie groente en fruit kan voorzien ideaal in tijden van schaarste. Tenslotte heeft tuinieren ook een ontspannend effect.

Het concept van een crisis-moestuin is niet nieuw, maar te herleiden tot de Victory Gardens uit de Eerste Wereldoorlog. Destijds droeg de Amerikaanse president Woodrow Wilson de Amerikanen op hun eigen moestuinen te creëren om voedseltekorten te voorkomen. Zijn uitspraak "Food will win the war – don’t waste it" leidde tot het aanleggen van 3 miljoen moestuintjes in 1917 en nog eens 5,2 miljoen in 1918. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog bloeiden de Victory Gardens op.

Ondanks dat de Amerikanen nu niet in oorlog zijn, zien bedrijven die tuinbenodigdheden leveren voor teelt door particulieren de vraag opbloeien, valt te lezen in onder meer NPR en de Daily Mail.
New York Times - Food Supply Anxiety Brings Back Victory Gardens
  • Deel
Druk af