De rode kool van deze maaltijd was helemaal niet gek. De puree ook niet. Zelfs de hachee niet, al zat er maar anderhalf stukje vlees in. Hoewel ik aan de code kon zien dat de maaltijd uit een Belgische gaarkeuken komt (BE staat er dan), denk ik dat S. de Boer die een beetje heeft uitgekleed voor een Nederlandse consument. Maar daar wil ik het helemaal niet over hebben.
Overal hoor je het. Restaurants doen het slecht. We eten meer thuis en snel en goedkoop. Het restaurant laten we een beetje meer links liggen.
Don't be shy. Voor deze gelegenheid heb ik het met de redactie afgestemd: pseudoniemen mogen, zolang de redactie je IP-adres maar kent.
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik heb tijden gekend waarin ik echt het allergoedkoopste K&K gebruikte. (let op de distinctie allergoedkoopst EN kant en klaar) Dat was ook in de tijd dat ik het NASA pilletje -als workaholic- een aantrekkelijke optie vond.
Terugblikkend op die periode met de ervaringen van nu met oorspronkelijk eten heeft K&K op basis van poedervormen mij vervreemd van voedsel, maar K&K op basis van herkenbare producten mij uiteindelijk weer dichter bij gebracht bij zelf koken.
snelle biologische hap op:
http://www.trouw.nl/groen/nieuws/article2047092.ece/Een_snelle_biologische_hap_.html
of wat meer entertaining (mag op foodlog toch?) over pilletjes:
http://www.imdb.com/title/tt0070723/plotsummary
@Dick, niet iedereen is zo met eten bezig zoals wij dat zijn. Ik zeg niet dat het goed is, maar het verbreedt de kennis van ander voedsel bereiden dan alleen maar vlees en aardappels met groente. In die hoek doen ze, denk ik, goed werk. Ik leer haar koken omdat dat nu eenmaal in mij zit. Daarnaast vind ik, dat als ze weet hoe een verse maaltijd smaakt, en hoe die "wonderpaketten" smaken ze pas ook een keuze kan maken wat ze nu eigenlijk liever heeft. Als ze daarna de gemaksvoeding verkiest is die keuze aan haar zelf.
Dus, Ailko, je zegt: het is goed (de toekomst is aan de tevreden Knorr-pakken), maar je leert die lieve schat toch echt koken. Why?
De laatste weken heb ik iedere woensdag een maaltijd gehad uit de serie van Knorr en die van de concurent. We hebben iedere woensdagavond een niveau 2 leerling die Helpende Zorg en Welzijn als opleiding doet. Ik had woensdag avond altijd praktijk en dan is het prettig als iemand een maaltijd kookt voor Lucette (mijn vrouw, die het helaas zelf niet meer lukt). Het kind kon koken zei ze (ze is 18 jaar) maar dat bleek later het klaarmaken van zulke pakketten. Heel begrijpelijk voor een niveau 2 leerling. Alles wat je moet doen staat er tenslotte stap voor stap op. De resultaten waren goed. Alle ingredienten zitten in aparte plastic zakjes.
Het is snel, slim in elkaar gezet en laat ruimte om te varieren met de ingredienten. Met koken heeft het niet veel te maken, maar ik kan mij voorstellen dat het door velen wordt gegeten omdat het handig is. Je hoeft er niet bij na te denken.
Ben nu doende met haar drie componenten maaltijden te koken, van verse spullen. Is geheel nieuw voor d'r en ze leert er andere dingen door eten. Afg. woensdag heeft ze voor het eerst een volledige maaltijd gekookt, samen met mij. Fun!
Akke, met schaamrood op de kaken moet ik je bekennen nog nooit de KenK-maaltijden van de Lidl te hebben geprobeerd. Ik heb het gevoel dat er steeds betere komen. Lidl streeft naar goede kwaliteit door een heel hoog volume. Het bedrijf verdient liever twintig stuivers, dan 3 kwartjes. Zo kun je ook kwaliteit maken, al begrijpen nog te weinig culi's en andere hoge priesters van de smaak dat. De Dulano gekookte ham van Lidl behoort tot de allerbeste van Nederland en kost 2,4 keer minder dan de natte ham van Albert H. Werkelijk waar, zelfs de deli's hebben er een toer aan die te verbeteren.
Dank voor je tip. Ik ga naar de Lidl en laat het hier weten.