Fraude met voedsel loont, meldt het Nieuwsblad. De eiercrisis is er maar een voorbeeld van. “Criminelen hebben hun actieterrein de laatste jaren verlegd”, zegt Chris Vansteenkiste, het Vlaamse hoofd van de cel Voedselfraude bij Europol. “Vroeger maakten ze luxeproducten na. Nu frauderen ze met alledaagse dingen, zoals ons voedsel.” Het gaat niet alleen om gevallen van verboden stoffen. Goedkope wijn verkocht als dure, pinda’s in de hazelnootpasta of versneden olijfolie zijn voorbeelden van ongevaarlijke fraude. Maar het is fraude en het gaat om grote bedragen. In het eerste kwartaal van dit jaar nam Europol voor €230 miljoen aan vervalste levensmiddelen in beslag.
Nieuwsblad - Hoe sjoemelaars voor grof geld gif in onze voedselketen kappen
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook