Nijmeegse kroegbazen zijn met stomheid geslagen. Creatieve ondernemers die ten tijde van de coronacrisis bierpakketten aanbieden, moeten daar per direct mee stoppen. Ze riskeren een boete van bijna €1.400 als ze doorgaan. Ze hebben namelijk niet de juiste vergunning, schrijft de Gelderlander.

Cafés en restaurants hebben een horecavergunning. Dit betekent dat zij volgens de Drank- en Horecawet officieel geen ‘take away alcohol’ mogen aanbieden. Daar hebben ze een slijterijvergunning voor nodig. Het is aan gemeentes om hierop te handhaven. Een aantal gemeentes heeft laten doorschemeren dat zij tijdens de coronacrisis een oogje toeknijpen om de horeca toch enig inkomen te gunnen.

Stephan Groen, voorzitter van Koninklijke Horeca afdeling Nijmegen: “Cafés doen geen vlieg kwaad met de verkoop van drankpakketten. Ze letten netjes op de leeftijds- en afstandsregels. Dus lieve burgemeester, stop alsjeblieft ook in Nijmegen direct met het handhaven van de Drank- en Horecawet”, zo richt hij zich direct tot de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls.

De burgemeester liet op zijn beurt via een woordvoerder weten dat hij wél gaat handhaven op deze wet. Drank in de horeca mag alleen ter plekke worden geconsumeerd, afhalen mag niet. Dat schiet immers onder de duiven van de slijters. “Dat staat los van de coronacrisis en is altijd zo.” Drank- en Horecawet-inspecteurs van de gemeente houden door middel van mystery shopping een oogje in het zeil.

Gelderlander - Verbijstering bij kroegbazen nu bierpakket verkopen niet mag in Nijmegen: ?Ik deed dit om hoofd boven water te houden?
Reageer
  • Deel
Druk af