Creëer je lievelingsdier, het logo van je favoriete club of teken zelf iets, volgens Phys Org is niets te gek voor de pannenkoekenprinter.

Miguel Valenzuela, een uitvinder en kunstenaar, ontwierp op verzoek van zijn dochters een 3D printer voor pannenkoeken. Ondertussen is het apparaat doorontwikkeld. Met de PancakeBot wil Valenzuela mensen over de hele wereld inspireren en interesseren voor machinebouw, kunst en de productie van voedingsmiddelen.

Hoe werkt het?
Je maakt of tekent je creatie op de computer, met de bijbehorende software. Die stuur je vervolgens naar de PancakeBot. De 3D-printer zelf bestaat uit een bakplaat en een dispenser die het beslag volgens het ontwerp op de bakplaat spuit. Een geavanceerd vacuüm- en druksysteem zorgt voor de juiste dosering en plek van het beslag. Doordat beslag dat langer op de bakplaat ligt een donkere kleur krijgt, ontstaat je afbeelding als pannenkoek. In het filmpje zie je precies hoe het gaat.Momenteel is de PancakeBot nog een kickstarterproject, maar het beoogde bedrag is al binnen. De makers verwachten rond juli de eerste modellen te leveren aan de investeerders. Daarna komt de printer beschikbaar voor de verkoop. De verkoopprijs zal rond de 299 dollar liggen.
De gemiddelde pannenkoekenbakker moet er vast nog even voor sparen.

Fotocredits: Saipancakes
Dit artikel afdrukken