'De bewuste Nederlandse consument' vindt het lastig om te bepalen welke producten gezond en duurzaam zijn in de supermarkt. Daarnaast zien bewuste consumenten supermarkten, media en fabrikanten als onbetrouwbare bronnen. Dit blijkt uit een consumenten enquête naar transparantie in de supermarkt verricht door onderzoeksbureau’s Questionmark en Epiphany. Het onderzoek is uitgevoerd onder de consumentengroep GreenVoice, een onderzoeksgroep bestaande uit 5% van de meest bewuste consumenten van Nederland. Verder bleek 21% van de ondervraagde consumenten geen enkel merk duurzaam genoeg te vinden. Etiketten worden goed gelezen, maar in de gezondheidsclaims op het etiket heeft de bewuste consument weinig vertrouwen. Niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) vertrouwt de bewuste consument wel. Dat schrijft VMT.
Nog 5
Je hebt 0 van de 5 kado-artikelen gelezen.
Op 10 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 10 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
'Consumenten moeten niks hebben van roereieren'. Onderzoek uitgevoerd onder leden van de Bond van Veganisten.
"Het onderzoek is uitgevoerd onder de consumentengroep GreenVoice, een onderzoeksgroep bestaande uit 5% van de meest bewuste consumenten van Nederland".
Hoe moet ik deze getallen lezen? Dit kan toch niet representatief zijn voor de Nederlandse consumentenpopulatie? Hoe groot is het % van deze groep dat niet of nauwelijks in de super koopt maar de meeste voedingsmiddelen bij speciaalzaken koopt?