De hoeveelheid uit de duim gezogen publicaties maakt het pas echt dramatisch. In de sociale psychologie, wat dat ook zijn mag, o wat mis ik Jan Blokker, controleert niemand iemand.

Heer Stapel is mijn held. Hij ontmastert een hele beroepsgroep. Niemand in zijn 'wetenschap' nam de moeite om ook maar iets te controleren.

Waarom er nog eens op terug komen op Foodlog?

Om Roos Vonk.
En om Wakker Dier.
De universiteit van Wageningen wordt terecht in zijn hemd gezet door Wakker Dier om een stompzinnig persbericht over de vermeende gezondheid van melk.

Roos Vonk, ex Wakker Dier, heeft het veel bonter gemaakt dan Wageningen, maar mag in de slaapzak van Wakker Dier blijven liggen. Het lijkt er op dat Wakker Dier de aandacht probeert af te wenden van Vonk, die zelf een misleidend persbericht schreef dat nooit geschreven had mogen worden. In Wageningen, was het een stommeling van de pr die een onderzoeksresultaat volkomen verkeerd interpreteerde, maar wel was er onderzoek geweest en wel kon je daar conclusies uit putten die je bevallen.

Dat deed Vonk ook uit onderzoek waar ze niets van wist (want het was nooit gedaan).

En wij, consumenten, hebben weer eens het nakijken. Genaaid door Vonk, verneukt door Wageningen en door Wakker Dier voor achterlijk gehouden.

fotocredits: Joris Buijs
Dit artikel afdrukken