De kennis van de Nederlander over wat gezonde voeding is en wat niet laat te wensen over. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Stichting Ik Kies Bewust. Vraag de Nederlander of hij probeert te letten op gezond eten en een ruime meerderheid antwoordt 'ja', maar de echte kennis bij de consument ontbreekt. 78 Procent van de Nederlanders probeert te letten op gezond eten en driekwart van de mensen zegt van de meeste voedingsproducten ook te weten of ze gezond zijn of niet. Maar wanneer dieper ingegaan wordt op de kennis over gezondheid van verschillende voedingsstoffen en ingrediënten blijkt deze kennis vaak hiaten te vertonen.

Zo is het bij de verschillende typen vet vaak onduidelijk of deze gezond of ongezond zijn: verzadigd vet wordt terecht ongezond gevonden door 70 procent. Maar dat meervoudig onverzadigd vet wel gezond is, weet bijna de helft van de Nederlanders niet. Ingrediënten als vezels en calcium zijn gemakkelijker te benoemen. De meerderheid van de Nederlanders weet dat deze ingrediënten gezond zijn.

Voorzitter van Convenant Overgewicht Paul Rosenmöller ontving de onderzoeksresultaten tijdens de lancering van de publiekscampagne ‘Gezonder kiezen doe je zo’. Het Ik Kies Bewust-logo wordt afgebeeld op de verpakking van producten die passen in een gezondere en bewuste voedingskeuze.

Bron: Adformatie
Dit artikel afdrukken