Slechts 18% van de Europeanen kijkt regelmatig naar voedingswaarde op het etiket van een product. Bovendien interpreteert 73% van de consumenten rood bij het stoplichtlabel als een product dat je beter niet kunt eten. Dat blijkt uit onderzoek van The European Food Information Council (EUFIC).

Rood in het stoplichtlabel betekent dat je een product bij uitzondering mag consumeren, niet dat je het helemaal niet mag kopen. Uit het onderzoek bleek dat Engelsen het vaakst op het etiket kijken (27%) en dat Fransen het minst geïnteresseerd zijn in voedingswaarde-informatie (9%).

Consumenten uit Duitsland, Zweden, Hongarije en Polen raadplegen de voedingswaardetabel het vaakst om informatie over het product te verkrijgen. Terwijl Engelsen en Fransen juist zoeken naar de GDA (Guideline Daily Amount). EUFIC ondervroeg 17.300 mensen in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.Het Voedingscentrum wijzigde in haar voorlichting onlangs de kleur van de categorie producten die je ‘bij uitzondering’ moet eten van rood naar oranje. De middenweg, voorheen oranje, kreeg de kleur blauw mee. Producten in de categorie ‘bij voorkeur’ zijn groen.


bron: VMT
Dit artikel afdrukken