Consumenten hebben behoefte aan meer keuze in plantaardige kaas, ontdekt ProVeg. Ze willen plantaardige camembert, maar bijvoorbeeld ook oude en geraspte kaas van louter plantaardige grondstoffen. Reducers - mensen die minder dierlijke producten willen eten - willen bovendien ook helemaal plantaardige kant-en-klaarmaaltijden. De plant-based eaters zouden graag meer plantaardig gebak en chocolade in de schappen zien.
De enquête zegt verder dat zowel de reducers als de plant-based eaters alternatieven voor vis en eieren willen kunnen kopen. Verder concludeert ProVeg dat het veganistische aanbod in omzet zal groeien door meer diversiteit in productsoorten, grondstoffen, texturen en smaken.
Verena Wiederkehr, Hoofd van Food Industry and Retail bij ProVeg, meent op basis van het onderzoek van haar organisatie voedselfabrikanten aan te kunnen bevelen "zich te concentreren op het uitbreiden van hun assortiment van deze veelgevraagde producten.”
Tenminste één vraag blijft onbeantwoord. Als consumenten zo'n grote behoefte hebben aan zorgvuldig nagemaakte kaas, vis en eieren, mogen we dan ook concluderen dat ze liever (ultra)processed fake foods dan echte whole foods eten?
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Zout en zout = 2.
Het Akzo zout is uitstekend voor chemische doeleinden. Ontdooid zoutgesteente.
Ze maken er ook kunststof van. Met Chloor uit zout. Polyvinylchloride > PVC. En vezels..
Wij gebruik grof zout uit de zoutpannen van Guerande op (niet in !) het eten. Is verontreinigd. Met miniscule restjes dier (oei !) en plant uit de zee. Juist daardoor verfijnt het de smaak zonder direct zouter te maken.
Nee, het is geen grachtengordel product. In Nederland wel een beetje .
Alls wat ook maar een beetje afwijkt en sjiek klinkt kost hier extra duur.
BIj Delhaize kost het per kilo handgeoogst uit de zoutpannen €1,95. Hier al vlug het dubbele.
Het voelt wat vochtig aan is een wat grijzig van kleur.
Tip.: Wij kochten een heel goedkoop electr. koffiemolentje om het grove zout wat fijner te maken. Hooguit 3 snelle tellen. Om te voorkomen dat het snel corrodeert, malen we daarna grove Provençaals kruiden fijn. En borstelen het molentje daarna uit.
Zout is een absolute noodzaak. Je kunt niet zonder.
Tenzij je kilo's zoute noten, chips en junkfood consumeert.
Ons woord 'salaris' kom van het Latijnse 'salis'; bij de Fransen 'sel'.
De Romeinse legionairs ontvingen ook wel hun loon in de vorm van zout.
Maar mochten ook slaven uitkiezen en vrouwen van de veroverden..
Vandaar dat Rome een 'inclusieve samenleving' werd...
Waar eigenlijk verder dan wij..
#18 René,
Hier staat een zoutpotje op de eettafel dat af en toe eens door mijn echtgenoot wordt gebruikt.
Het pak zout in de voorraadkast heeft een tht-datum van 29.10.16.
#18 Dat mag hij helemaal zelf kiezen.
#16 hoeveel zout gooit de gemiddelde consument op zijn lapje vlees?
Wouter ik kan mij voorstellen dat mijn feedback niet echt reclame is voor jullie installaties. Maar ik hoor graag het tegendeel en wat er in jullie Burger zit.. het zou goed zijn om met zijn allen minder vlees te gaan eten, maar vervang dat dan door versproducten en ga anders koken..