Hart en vaten, lever en spierweefsel zijn het gevoeligst voor de effecten van oxidatieve stress en inflammatoire processen. Een verminderde insulinegevoeligheid lijkt deze processen aan te wakkeren. Verbetert een voeding met weinig koolhydraten de insulinegevoeligheid en daarmee de gezondheid?

Tijdens het congres VoedingNL komen de meest recente inzichten op het gebied van koolhydraten en insulinegevoeligheid aan bod. Krijg praktische tips en doe mee met de discussie.

Programma
Op het programma staat onder meer een lezing door Fred Brouns over de relatie tussen kwaliteit en kwantiteit van koolhydraten, gewicht en de insulinegevoeligheid. Na de lunch is er een keuzeprogramma rond de thema's 'vasculaire gezondheid' en 'niet-alcoholische leververvetting'.

VoedingNL is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij voedingswetenschap en de toepassing daarvan: voedingswetenschappers, diëtisten, artsen, beleidsmakers en marketeers. De organisatie is in handen van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD), de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen, Alliantie Voeding in de Zorg (AVZ), Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) en Network For Food Experts (NVVL).

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op de website.

Informatie
Datum: 10 maart
Tijd: 09:00 uur tot 17:00 uur
Prijs: €165 voor leden initiatiefnemers AVZ, NAV, NVD, DCN of NVVL, €240 voor niet-leden, €120 voor studenten. Tickets zijn online te bestellen.
Locatie: Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht
Dit artikel afdrukken