Het congres is bedoeld om concrete handvatten te geven voor leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer. Handvatten waar je morgen al mee aan de slag kunt. Tijdens het congres delen verschillende zorgprofessionals hun kennis en ervaringen op het gebied van leefstijlgeneeskunde.

Programma
Rianna Dolmans, voorzitter van stichting Student en Leefstijl, heet om 09:30 uur de bezoekers welkom en licht het doel van het congres toe. De eerste spreker, huisarts Tamara de Weijer, vertelt over het belang van de 5 pijlers in de leefstijlgeneeskunde: signaleren, bespreekbaar maken, motiveren, verwijzen en evalueren. Maag-, lever- en darmarts Jeroen Maljaars doet dit aansluitend vanuit het perspectief van de specialist.

Na de ochtendpauze spreekt internist-endocrinoloog Liesbeth van Rossum over de invloed van stress op gezondheid en ziekte. Ben van Koningsveld, accountmanager Fit & Gezond bij het Kenniscentrum Sport, gaat in op de invloed van sport op gezondheid en ziekte. Neuroloog en somnoloog Gert Jan Lammers zal het hebben over de invloed van slaap op gezondheid en ziekte.

Vanaf 14:15 uur kunnen bezoekers meedoen met verschillende workshoprondes. Leer hoe je het gesprek met een kind met overgewicht aangaat of over welke voeding je adviseert bij kanker. Ook kun je leren welke fases van gedragsverandering er zijn en wat een leefstijlcoach doet. Klik hier voor het volledige programma en voor meer informatie over de workshopsrondes.

De dag sluit om 17:30 uur af met een borrel.
Heb je interesse? Schijf je dan snel in, want op=op.

Informatie
Datum: 9 november 2019
Tijd: 09:00 tot 18:00 uur
Prijs: Studenten: €19, 95, zorgprofessionals: €99,95, leden van Arts & Leefstijl: €49,95 (ex. btw)
Locatie: Rabobank Utrecht, Croeselaan 18, 3521 AG Utrecht (2 minuten lopen van station Utrecht Centraal).
Dit artikel afdrukken