Dit is wat we dagelijks horen: suiker is het nieuwe roken, het nieuwe vet, de ergste diet demon. In één woord: vergif. Of suiker nu alleen schadelijke effecten heeft doordat het bijdraagt aan overgewicht, of dat het mogelijk van zichzelf ziekmakende eigenschappen heeft is minder van belang dan de consensus dat we te veel suiker eten en drinken en moeten minderen. Hoe pakken we dat aan? Hoe komen we tot een echt gezond voedingspatroon én voedingsaanbod?

Het Preventieakkoord zet al een paar kleine stapjes in de goede richting. Dit congres brengt stakeholders samen om het met elkaar te hebben over nieuwe mogelijkheden en vervolgstappen: voedingsbedrijven, wetenschappers, diëtisten, leefstijlgoeroes, en natuurlijk de kritische consument.

Gezonde Innovatie draait niet alleen om luisteren, maar vooral om met elkaar te brainstormen en te discussiëren om verder te komen. Om van elkaar te leren en eindelijk eens andere ideeën op te doen.

Het congres bestaat uit 3 parallelle thema’s: het product, de voedselomgeving en de leefstijl.

Het product: Nieuwe suikers of minder suikers?
Hier ligt de uitdaging: hoe haal je suiker uit koekjes? Zijn kunstmatige zoetstoffen wel zo ongevaarlijk? Is herformulering eigenlijk wel mogelijk? Bedrijven en experts delen hun kennis en gaan erover in discussie.

De leefstijl: je leven inrichten met weinig suiker
Vanuit alle kanten komt er leefstijladvies. Vroeger kwam dit vooral van diëtisten. Nu komen er steeds meer initiatieven. Bijvoorbeeld Student en Voeding, of Leefstijl als Medicijn. Maar ook vanuit de industrie. Bij wie ligt de verantwoordelijkheid om de leefstijl aan te passen?

De voedselomgeving: Het ontsuikeren van het aanbod
Natuurlijk is het niet alleen te veel suiker. Dik worden is een normale reactie van het lichaam op een abnormale omgeving. De verleidingen van vet, zout en zoet eten zijn overal. Hoe kunnen we de (digitale) omgeving gezonder inrichten?

Ben je geïnteresseerd, wil je ook jouw mening laten horen of gewoon leren welke richting(en) we in de toekomst op kunnen? Kijk op de congressite voor meer informatie over het programma en de sprekers (de inhoud wordt wekelijks aangevuld).

Informatie:
Datum: 6 juni 2019
Tijd: 10.00 – 18.00
Locatie: World Food Center / Akoesticum Ede, Nieuwe Kazernelaan 2 – D42, 6711 JC Ede (Gelderland)
Prijs: €195; €95 (diëtisten en studenten). Foodlog Business Leden en Foodlogleden ontvangen €50 korting. Schrijf je hier in!

Dit congres is de tweede editie van de Gezonde Innovatie reeks. De eerste editie van Gezonde Innovatie ging over zout. Lees hier tot welke inzichten we samen zijn gekomen.
Dit artikel afdrukken