De Gezonde School is het kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Ben je een leerling of werk je op een middelbare of mbo-school? Wil je meer te weten komen over hoe een gezonde leefstijl leerlingen bewust kan maken op het gebied van gezonde keuzes of wil je je schoolprestaties verbeteren? Kom dan naar het congres en laat je inspireren tijdens de vele (33!) workshops die deze dag op het programma staan.

Er zijn workshops te volgen bij onder meer: Noor Willemsen van het Kenniscentrum Sport die praktische tips geeft die meteen toepasbaar zijn om laagopgeleide ouders op school te betrekken bij de Gezonde School. Joline van Lier, Gezonde School-adviseur bij de GGD Haaglanden geeft een workshop waar zeer moeilijk lerende kinderen en jongeren centraal zullen staan. Antonius van Rooij van het Trimbos-instituut en Caroline Klaver, oogarts en epidemioloog aan het Erasmus MC gaan het hebben over controle rondom gamegedrag en gedrag op sociale media.

Inspiratieprijs
Voorafgaand aan het congres kun je deelnemen aan de inspiratieprijsvraag met het thema: ‘Wat is de gouden tip?’. Wat doe je op jouw school om te werken aan een gezonde leefstijl? Deel het beste idee en wie weet wint jouw school de Inspiratieprijs 2018! De prijsuitreiking vindt plaats op 30 oktober tussen 16:00 en 16:30 uur.

Voor aanmeldingen, informatie en deelname aan de inspiratieprijs ga je naar de website.

Informatie
Datum: dinsdag 30 oktober
Tijd: 08:45 uur tot 17:30 uur
Locatie : Hotel Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn
Prijs: Gratis
Dit artikel afdrukken