Ons huidige zorgsysteem kan niet meer om leefstijlinterventies heen. Leefstijlinterventies zullen in toenemende mate een rol gaan spelen bij de genezing, preventie en verzorging van niet overdraagbare ziekten.

TNO en het LUMC hebben samen het Netherlands Innovation Center for Lifestyle Medicine (NILG) opgericht. Na de succesvolle conferentie over lifestyle-geneeskunde vorig jaar, die zich richtte op Diabetes Type 2, gaat de conferentie dit jaar over nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leefstijl als medicijn. De focus ligt dit jaar op hart- en vaatziekten.

Deze conferentie is bedoeld voor medisch professionals, studenten in de gezondheidszorg, bedrijven in de gezondheidszorg, gemeenten en nationale autoriteiten.

Programma
Op het programma staan verschillende (inter)nationale sprekers die met het publiek hun innovatieve gezichtspunten delen. Zo zal Zoë Harcombe, een onafhankelijke onderzoeker uit Amerika het hebben over vetconsumptie in relatie tot hart- en vaatziekten. Henk Bilo van de universiteit Groningen spreekt over cholesterolgehaltes.

Bekijk hier het totale programma.

Informatie
Datum: woensdag 21 november
Tijd: 8:30 tot 18:00 uur
Locatie : CORPUS. Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest
Prijs: €199, artsen in opleiding €149, diëtisten en lifestyle coaches €149, studenten €75

Aanmelden: via deze link.
Dit artikel afdrukken