Het gebruik van wind en zon om energie op te wekken is in opmars. Maar biomassa is veruit de belangrijkste bron van hernieuwbare energie, met alle gevolgen van dien.

Komen de mondiale voedselvoorziening en biodiversiteit in de knel nu we steeds meer biomassa verstoken? Is het verbranden van bomen wel klimaatneutraal? Moeten we de CO2 uit biomassaverbranding opslaan onder de Noordzeebodem, om tot negatieve broeikasgasemissies te komen? Veroorzaakt grootschalige en kleinschalige houtstook te veel luchtvervuiling?

Biomassa speelt daarnaast ook een belangrijke rol bij de overgang naar een circulaire economie. Is er voldoende biomassa beschikbaar om fossiele en minerale grondstoffen te vervangen door bio-based alternatieven zoals zeewier? Of zijn CO2 en waterstof betere alternatieven?

Tijdens de conferentie geven experts op het gebied van onder meer grondstoffen, innovatie, milieu-epidemiologie en duurzaam vervoer antwoord op deze vragen.

Bezoekers krijgen de gelegenheid om mee te praten over de opties die de politiek heeft bij het gebruik van biomassa en alle argumenten op een rijtje te zetten en misschien al stappen te zetten in de richting van oplossingen. Klik hier voor het programma.

Informatie
Datum: 24 mei 2019
Tijd: 13:00 – 17:00 uur
Prijs: vrijwillige bijdrage
Locatie: Villa Jongerius, Kanaalweg 64, 3527 KX Utrecht
Aanmelden: verplicht, via dit formulier.
Dit artikel afdrukken