Nederlands 2e Glutenvrije Super opende afgelopen weekend zijn deuren. Moest je eerst voor een super met alleen maar glutenvrije producten naar Geleen, nu kun je ook in Eindhoven terecht.

Het glutenvrije schap
De meeste supermarkten en natuurvoedingswinkels hebben tegenwoordig – dankzij de glutenvrije hype - wel een metertje schap met glutenvrije producten. Volgens Elze den Dekker (ondernemer van de glutenvrije super in Eindhoven en coeliakie-patiënt) en Henk Hallmans (de oprichter van de winkelformule), is dit aanbod lang niet ruim genoeg. Hallmans somt het verschil in assortiment met een gewone super op: “25 soorten vers brood, 10 soorten diepvriesbrood, koekjes en gebak in allerlei soorten, een pakket aan snacks en ga zo maar door”.
Onderhandelingen over nieuwe producten, zoals een bekroond glutenvrijbier uit Zuid-Europa, zijn in volle gang. Volgens Hallmans loopt het aanbod in Eindhoven binnen een half jaar op naar 300 tot 500 producten.

Meer variatie, kwaliteit en álles glutenvrij
Goed nieuws dus voor de glutenvrije consument die op zoek is naar meer variatie, kwaliteit én niet elk etiket wil afspeuren. Voor wie Eindhoven en Geleen wat ver weg vindt, is er hoop. De tweede vestiging in Eindhoven is een concept store die een voorbeeld vormt voor toekomstige vestigingen. Hallmans mikt op tien tot vijftien vestigingen in Nederland. Potentiële franchisenemers kunnen zich bij hem melden.

Fotocredits: ‘Opening nieuwe winkel 4 mei 2012‘, Glutenvrije Super Geleen
Dit artikel afdrukken