Het nieuws is te vinden op de site van de Nederlandse Vereniging voor Levensmiddelen Technologie:

"De slager die z'n eigen vlees keurt: De balans tussen eigen verantwoordelijkheid en toezicht van de overheid", zo luidt de titel van Bert Urlings, Director Quality Assurance VION Food Group.

Ik sprak hem gisterochtend over een aantal zaken in de slachterijwereld waar we binnenkort op terugkomen. We hadden het even over dit nieuws en het ongeloof waarmee het wordt bejegend: hoe kan een sector die onder vuur ligt omdat de controles die tekort zouden schieten nou pleiten voor nog meer zelfcontrole? Dat is namelijk de vraag die lezers ons voorleggen.

En toch bleek me uit dat gesprek dat het precies is wat VION het liefste zou willen.

Dat zit zo. Als je precies vastlegt wat er allemaal gebeurt in je slachterij op alle kritische aspecten die mis kunnen gaan en alle stukjes vlees volgt, dan ben je zó verschrikkelijk kwetsbaar als er ooit iets misgaat, dat je wel uitkijkt om er een puinhoop van te maken.

Voor we later over dat onderwerp te praten komen, willen we het van onze lezers eens horen: voelt u zich veilig bij een slager op zo'n manier die zijn eigen vlees keurt?

Fotocredits: a nice steak? , uitsnede, Evan Bench


-- POLL --


Als slagers kunnen aantonen dat ze 100% zorgvuldig zijn, mogen ze hun eigen vlees keuren

Dit artikel afdrukken