Bonen zijn in omdat ze de meest natuurlijke vleesvervangende eiwitten bevatten. Mede daarom rukt een nieuwe 'gezonde snack' op in de VS. Vooral vrouwen blijken en masse te vallen voor een zakje geroosterde of in een reep verwerkte 'goede bonen' zoals kikkererwten inmiddels worden genoemd.
De start-up The Good Bean heeft dankzij de gezondheidsvoordelen van kikkererwten - veel eiwit, veel vezel, lage glycemische index, glutenvrij, weinig vet - stormenderhand de schappen weten te veroveren. De oprichters schrijven hun succes toe aan twee factoren: het feit dat ze vanaf het begin hun merk duidelijk hebben gepositioneerd (eerst het merk, dan de productontwikkeling), en de opvallende verpakkingen (branding). Dat schrijft FoodNavigator.
Dit artikel afdrukken
De start-up The Good Bean heeft dankzij de gezondheidsvoordelen van kikkererwten - veel eiwit, veel vezel, lage glycemische index, glutenvrij, weinig vet - stormenderhand de schappen weten te veroveren. De oprichters schrijven hun succes toe aan twee factoren: het feit dat ze vanaf het begin hun merk duidelijk hebben gepositioneerd (eerst het merk, dan de productontwikkeling), en de opvallende verpakkingen (branding). Dat schrijft FoodNavigator.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Een goede boon is nog altijd slechter dan een goed stuk vlees of vis (zowel voor de gezondheid als voor de planeet).
En als dat vlees gekweekt is met (soja)bonen, dan is het vlees toch nog altijd beter voor de planeet???? Mijn broek is afgezakt.
De dieren die wij eten, eten zelf geen (soja)bonen. Voor de goede verstaander is de parallel tussen dieren>slechte voeding>antibiotica en mensen>slechte voeding>ziekten wel te zien.
Met goed vlees, bedoel ik dan ook bijvoorbeeld koeien die gras eten en geen graan of sojabonen. Dat is gezond en goed voor de planeet. Zie:
Peter Ballerstedt en
Allen Savory.
Je broek kan weer omhoog.....
Nu eet het Nederlandse vee geen soja. Nou Guido, toch wel een heel klein beetje, nl 2,2 miljoen ton. Schrijf het maar even uit in kilo's. En vraag eens aan Jack van Messel hoeveel ton grasgevoerd er in Nederland beschikbaar is in verhouding met graan/soja vlees. 5%?
En leg me asjeblief uit waarom bonen slecht zijn voor de planeet.
Guido, m.i. gaat het erom dat je met bonen etc. een prima vervanging met vlees kunt doen. Af en toe wat vlees, want dat heeft heel wat aan goede stoffen (en je lichaam slaat voor een deel het surplus op) en vaker linzen, bonen/erwten. Lekker!
Goed veevoer voor slachtdieren is uiteindelijk goed 'voer' voor mensen.
Wat bedoel jij #1 voor de gezondheid van de planeet (even afgezien waar het veevoer vandaan komt; wel een belangrijke 2e vraag trouwens)?
Ik heb geprobeerd de video's te volgen; ze zijn trouwens in andere draden besproken. Maar eerlijk gezegd, gaat het nog boven mijn pet om mijzelf daar een goed oordeel over te vormen.