Trouw schrijft over de wilde gans. Sommigen beweren dat het dier lekker is, anderen dat hij niet lekker is. Weer anderen beweren dat je er gewoon het beste van moet maken omdat het zonde is om het afgeschoten dier zomaar weg te gooien.
Een van de voor het artikel geïnterviewde slagers merkt op dat de houding ten opzichte van het verkopen en eten van wilde gans veranderd is.
Dit artikel afdrukken
Een van de voor het artikel geïnterviewde slagers merkt op dat de houding ten opzichte van het verkopen en eten van wilde gans veranderd is.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Een wilde gans is inderdaad niet lekker. Ik vond een paar jaar geleden er 15 stuks voor mijn garagedeur. Grapje van bevriende, legitieme jagers. Heel jonge zijn prima, maar die vindt je niet zo maar als je naar boven in de mist schiet naar het gekwaak. Het zijn taaie vliegmachines, en niet te vergelijken met de tamme, malse Moeder Gans op de boerderij. De poten van de wilde kun je gaar stoven maar dat vraagt veel tijd; de borsten zijn veel te droog, maar kun je roken en dan met een goed snijmachine Graeff *) dun snijden. De levers zijn te doen, maar denk niet dat je aan foie gras komt. Waarschijnlijk zal Klootwijk (?) ze ook ‘promoveren’ tot gevogelte. Onherkenbaar. Veel afval op een gans dus. Ook ganzen kun je moeilijk vers rosé bereiden. Ziektekiemen. Eet ook nooit & never ganzeneieren in een half gebakken roerei, zacht gekookt of in een sabayon. Hard doorkoken of goed doorbakken. Zeker als je in verwachting bent is een rauw ganzenei gevaarlijk…
Getekend: Uw boerenlul uit de polder.
(*) Ik koop fantastische Serrano ham voor ca. 12 euro per kilo bij de horeca groothandel; dus incl btw ca. € 1,30 per ons. Door de drie euro bij uw bio-slager… (Gedroogde en gerookte ham kun je goed invriezen. Gekookte ham niet; te waterig, dan gaat de structuur kaput)