De import en het gebruik van palmolie als biobrandstof mag dan een hoge vlucht genomen hebben, ook als spijsolie rukt palmolie op. Maar dat is niet zo gezond, vindt de Belgische Hoge Gezondheidsraad. Die raadt de 'overmatige' consumptie van palmolie af omdat die meer dan 40 procent atherogene verzadigde vetzuren bevat, die het risico op hart- en vaatziekten verhogen.
Het is voor consumenten overigens niet altijd gemakkelijk te onderkennen in welke voedingsmiddelen palmolie toegepast is. Vaak zal de omschrijving 'plantaardige olie' gebruikt worden. Vanaf eind 2014 gaat de verplichting in te vermelden welke oliesoort gebruikt is.
Vooralsnog is het opletten met "gebakjes, taart, kant-en-klare gerechten, koffiekoeken, pizza’s, smeerpasta’s en margarines", schrijft De Standaard.
Dit artikel afdrukken
Het is voor consumenten overigens niet altijd gemakkelijk te onderkennen in welke voedingsmiddelen palmolie toegepast is. Vaak zal de omschrijving 'plantaardige olie' gebruikt worden. Vanaf eind 2014 gaat de verplichting in te vermelden welke oliesoort gebruikt is.
Vooralsnog is het opletten met "gebakjes, taart, kant-en-klare gerechten, koffiekoeken, pizza’s, smeerpasta’s en margarines", schrijft De Standaard.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Als je al zoveel gebakjes, taart, koffiekoeken, pizza's, smeerpasta's en margarine eet dat je overmatig veel palmolie binnenkrijgt, lijkt me specifiek hierop wijzen nogal onzinnig.
Probleem van die ""gebakjes, taart, kant-en-klare gerechten, koffiekoeken, pizza’s, smeerpasta’s en margarines" is niet de palmolie. Sterker nog, dat is een van de gezonde vetten. Suiker en geraffineerde koolhydraten, die zijn het probleem. Houdt het dan niet op, dat demoniseren van vet?