De vorm en kleur van je bestek heeft invloed op hoe je het vindt smaken. Je hersenen spelen dus ook een rol, naast je zintuigen (smaak, mondgevoel, gewicht, geur, visuele indruk). Proefpersonen die konden kiezen tussen kaas van een mes, lepel, vork of prikkertje stelden vast dat kaas van een mes het zoutst smaakte. Witte yoghurt van een witte lepel smaakte zoeter dan witte yoghurt van een zwarte lepel. "Zelfs nog voor we voedsel in onze mond stoppen hebben onze hersenen er al een oordeel over, dat onze hele ervaring beïnvloedt" zeggen de onderzoekers in BBC News Health. Nog een nieuwe loot aan de stam van de neurowetenschap: behalve neuromarketing ook neurodesign?
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dat hebben ze nou ook al eens met bekers chocolademelk gedaan, moet het nou echt met elk soort eten onderzocht worden of moet het geld gewoon op? Dat mensen zich door alles laten bedooten weten we al jaren, daar hoeft geen geld aan gespendeerd te worden, geef dat dan aan arme mensen ofzo, kunnen die leuk gekleurd servies kopen zodat alles wat ze klaarmaken lekker smaakt.........