Het Britse overheidsbeleid om schoolkinderen gezonder te laten eten, blijkt vooral gunstig uit te werken voor de plaatselijke snackbars.
Schoolkinderen in Noord-Ierland keren de gezonde hap uit de kantine de rug toe en halen liever een vette snack, bleek uit een eigen onderzoek van de BBC in de Britse provincie. Sinds het begin van het schooljaar serveren de schoolkantines maaltijden die minder vet en zout bevatten, in een poging het toenemende overgewicht bij kinderen te lijf te gaan.
Dat het rommelde was al duidelijk, maar met dit onderzoek komen de eerste cijfers los.
Omdat de schoolkinderen liever snacken, zien de kantines hun omzet dalen met gemiddeld 7 procent.
Een school in Craigavon had zelfs bijna eenderde minder omzet. Kinderen die tijdens de lunch het schoolterrein niet mogen verlaten, nemen vaker eten van huis mee. Eerder was al naar voren gekomen wat er in hun trommeltjes zit: de fish 'n chips of hamburgers van de avond ervoor!
So much for Jamie, so much for good work!
bron: ANP
Dit artikel afdrukken
Schoolkinderen in Noord-Ierland keren de gezonde hap uit de kantine de rug toe en halen liever een vette snack, bleek uit een eigen onderzoek van de BBC in de Britse provincie. Sinds het begin van het schooljaar serveren de schoolkantines maaltijden die minder vet en zout bevatten, in een poging het toenemende overgewicht bij kinderen te lijf te gaan.
Dat het rommelde was al duidelijk, maar met dit onderzoek komen de eerste cijfers los.
Omdat de schoolkinderen liever snacken, zien de kantines hun omzet dalen met gemiddeld 7 procent.
Een school in Craigavon had zelfs bijna eenderde minder omzet. Kinderen die tijdens de lunch het schoolterrein niet mogen verlaten, nemen vaker eten van huis mee. Eerder was al naar voren gekomen wat er in hun trommeltjes zit: de fish 'n chips of hamburgers van de avond ervoor!
So much for Jamie, so much for good work!
bron: ANP
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@Marie France, I totally agree. We had here last week a television program on the contents of food. It showed the amount of sugar added in those pots you are talking about. That was quite shocking for me! But I'am afraid parents nowadays have no time anymore to prepare the correct or proper food for the young ones. Besides that, they probably feel that proper food doesn't contain the nutritional content a child needs. Pots have become the food caring parents want for their children!
It is already to late to educate young children to good food in school restaurants.Everything starts with baby food .
For 48 hours, I kept for the first time of my life my first grand daghter Manon (15 months). My daughter Marie Astrid gave me many many recomandations and instructions about Manon's food . I received a great variety of boxes , pots and bottles for the different meals of the day.Because I am curious I taste everything before Manon starts to eat . To be honest the name of the pots were different but the base taste was the same. So nowdays from the very begining of their life, very young chidren's taste is formated to certain type of food provided by big bussiness company. If you offer them fresh vegetables and meat or fish something different : they don't like it!!! even if it is better for their health!!!
@Wouter, helamaal eens. De stap die genomen is, was al enorm te noemen.
Zou je dit cijfer niet als positief mogen kwalificeren? 7 procent is niet zo heel veel. Als dit betekent dat overall de scholieren een stuk gezonder eten is het een stap in de goede richting.