Gisteren was ik voor één dag stagiaire in Hotel Centre op het Leidseplein. Wij als docenten moeten ook af en toe onze neus eens buiten de deur te steken rond nieuwe ontwikkelingen in de praktijk. Het was onze jaarlijkse studiedag.
In dit leuke bedrijf zit een restaurant met de mooie naam Bice. Het had zo uit Italië geplukt kunnen worden. Men kookt er Italiaans en men spreekt er Italiaans. Daar kreeg ik te horen dat ze de Limoncello di Bici zelf produceren. Limoncello is een citroenlikeur uit Italië ( gemaakt van de dikke citroenen uit de Italiaanse Costa Amalfitana en Sorento), die werkelijke verrukking kan zijn mits op het juiste moment van de dag geserveerd! Toevallig ben ik al een tijdje naar het recept op zoek en wil het natuurlijk graag met jullie delen.
Limoncelli di Bice:
5 biologische citroenen
400 gr. witte kristalsuiker
0.5 ltr. water
0.5 ltr. zuivere alcohol 94%
Bereiding
Neem biologische citroenen met een onbehandelde (liefst dikke) schil. Ze zijn te koop in de bio-winkel of bij de groothandel. Was de citroenen en schil ze voorzichtig. Haal de dunne gele bovenzijde eraf met een dunschiller. De gele schillen in een bokaal doen en overgieten met pure alcohol. Sluit de bokaal af ( je kunt naturlijk ook een authentieke weckpot gebruiken) en laat de inhoud een week trekken.
Na een week maak je siroop van de suiker en het water. Laat het mengsel 5 minuten koken, afkoelen en voeg vervolgens de citroengele alcohol toe. Filter het mengsel
(koffiefilter in een trechtertje) en giet de gele massa in een schone heldere fles.
Bewaren: op een donkere, koele plaats ( geen zonlicht) na twee tot drie weken is de likeur op smaak.
Serveertip: zet de likeur en de glaasjes enkele uren voor het serveren in de vriezer. Ijskoud is dit drankje op zijn best! Je kunt het natuurlijk ook in desserts, cocktails en longdrinks verwerken.
Dit artikel afdrukken
In dit leuke bedrijf zit een restaurant met de mooie naam Bice. Het had zo uit Italië geplukt kunnen worden. Men kookt er Italiaans en men spreekt er Italiaans. Daar kreeg ik te horen dat ze de Limoncello di Bici zelf produceren. Limoncello is een citroenlikeur uit Italië ( gemaakt van de dikke citroenen uit de Italiaanse Costa Amalfitana en Sorento), die werkelijke verrukking kan zijn mits op het juiste moment van de dag geserveerd! Toevallig ben ik al een tijdje naar het recept op zoek en wil het natuurlijk graag met jullie delen.
Limoncelli di Bice:
5 biologische citroenen
400 gr. witte kristalsuiker
0.5 ltr. water
0.5 ltr. zuivere alcohol 94%
Bereiding
Neem biologische citroenen met een onbehandelde (liefst dikke) schil. Ze zijn te koop in de bio-winkel of bij de groothandel. Was de citroenen en schil ze voorzichtig. Haal de dunne gele bovenzijde eraf met een dunschiller. De gele schillen in een bokaal doen en overgieten met pure alcohol. Sluit de bokaal af ( je kunt naturlijk ook een authentieke weckpot gebruiken) en laat de inhoud een week trekken.
Na een week maak je siroop van de suiker en het water. Laat het mengsel 5 minuten koken, afkoelen en voeg vervolgens de citroengele alcohol toe. Filter het mengsel
(koffiefilter in een trechtertje) en giet de gele massa in een schone heldere fles.
Bewaren: op een donkere, koele plaats ( geen zonlicht) na twee tot drie weken is de likeur op smaak.
Serveertip: zet de likeur en de glaasjes enkele uren voor het serveren in de vriezer. Ijskoud is dit drankje op zijn best! Je kunt het natuurlijk ook in desserts, cocktails en longdrinks verwerken.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Klinkt goed. Zo ben ik al lang op zoek naar een recept van lemon curd, liefst niet gezoet met gewone suiker maar met een of andere moutstroop.
Nou Ailko, dat had je ook gewoon even kunnen vragen. Ik maak al jaren op deze manier limoncello; het recept kreeg ik van een vriendin ooit. De alcohol sleep ik mee uit Italië en de citroenen bestel ik bij de groentenman. Ik laat het wel langer trekken dan een week, tenminste 22 dagen is me geleerd.
Zo zie je maar weer dat de kennis om de hoek te vinden is. Ik ga er nu natuurlijk 2 maken ééntje van een week en ééntje van 22 dagen. Dan vergelijken.heb jij overigens een idee waar ik 94% alcohol in Nederland kan kopen?
Alcohol met dat percentage mag in Nederland niet aan de consument verkocht worden zover ik weet, alleen voor industrieel gebruik. Dat wordt dus een groothandel..
Nee, daarom neem ik het mee uit Italië. Ik zal voor je rondvragen.