Zeg niet dat we jullie niet hebben gewaarschuwd. De eerste tekenen zijn zichtbaar aan de kim van de productiemarkt.
Fervente bierdrinkers kunnen binnenkort de ideale snack kopen: chips met een biersmaakje. Kettle Chips, een Britse chipsfabrikant, heeft een deal gesloten met bierbrouwer Adnams uit Suffolk. Het stukje aardappel zal de smaak van smeuïge kaas bevatten, in combinatie met de bittere smaak van bier. Kettle Chips heeft al twee chips met dranksmaken in zijn assortiment. Zo is er de variant 'blauwe stilton kaas met port' en een mix van cheddar-kaas met bourgogne. De chips met een alcoholsmaakje zullen verkocht worden in winkels en cafés.
bron: Zibb.nl
Dit artikel afdrukken
Fervente bierdrinkers kunnen binnenkort de ideale snack kopen: chips met een biersmaakje. Kettle Chips, een Britse chipsfabrikant, heeft een deal gesloten met bierbrouwer Adnams uit Suffolk. Het stukje aardappel zal de smaak van smeuïge kaas bevatten, in combinatie met de bittere smaak van bier. Kettle Chips heeft al twee chips met dranksmaken in zijn assortiment. Zo is er de variant 'blauwe stilton kaas met port' en een mix van cheddar-kaas met bourgogne. De chips met een alcoholsmaakje zullen verkocht worden in winkels en cafés.
bron: Zibb.nl
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
slechte zaak: jongeren kunnen aan de bier-smaak wennen via chips en extra vroeg naar bier switchen (smaak is aangeleerd!).
En de blauwe stilton met port-smaak: zou die niet iets speciaals blijven in plaats van 'standaard'?
Als mensen nu eens leerden dergelijke zaken ZELF te maken, krijg je een heel ander oordeel, want dan is de binding hoger, en de eet-frequentie lager.
Hans, natuurlijk! Gemixed en in een pakje en zakje met een merkje erop geplakt zal het bovendien een slap aftreksel wezen van wat je zelf maakt. Maar ja, het levert de merkproducenten niets op terwijl die toch al onder druk staan door de groeiende 'naturals' trend. Dan maar het zoveelste 'borrelnootje' of de zoveelste techoplossing voor een in de grond van de zaak ook heel anders oplosbaar eetprobleem.
@ Hans. Dit is toch een beetje als de roep om een verbod op chocoladesigaretten, zoals bijna behandeld bij de EU. Vrijheid is m.i. een groter goed dan bij elk 'probleem' willen dat er een verbod of anderszins regulering komt. En jongeren wennen niet aan biersmaak, omdat bier bitter is: er zit een ingebakken leeftijdsgrens in. De Breezers, verkapte raketijsjes met alcohol, zijn een groter probleem.
Is een verbod op dikke kamerleden (voorbeeldfunctie!) een idee?
@wouter, (tijdelijk) verbieden is een normaal onderdeel van overheidsbeleid. Ik sta het niet voor voor chips, vrees niet, maar het kan soms een effectief instrument zijn. De vrijheid voor een consument kan toch niet als oneindig worden aangemerkt? Waarom verbieden 'we' het zetten van een tattoo op een kind dan? Op de keper beschouwd minder verminkend dan je een bierbuik aanmeten van een kuub.
Hans, ik ben het helemaal eens dat er bepaalde zaken beter verboden kunnen worden en ik denk daarbij inderdaad vooral aan verminkingen en geweld en ook wel bepaalde gezondheidsvijandige zaken. Maar het gevaar is de glijdende schaal en overregulering, waardoor elke regel meer problemen schept en om nieuwe regelgeving vraagt, die weer nieuwe nadelige bijeffecten als gevolg heeft...
De drooglegging van de VS is illustratief.