In dit bericht bent u zelf het nieuws. De bladen puilen uit van de groene menu's en de groene kerstmalen. Wij willen weten: wat gaat u eten of - als u gedurende de kerstdagen reageert - wat hebt u gegeten? En waar?
Schaamt u zich echt nergens voor en vertel het gewoon!
Wie at oesters? Want die mogen. Ze zijn überduurzaam, zoals de puzzelaars van de Volkskrant dankzij Foodlog inmiddels allemaal weten. Of at u toch maar vega, omdat ze zeggen dat dat nog beter is?
En wie at foie gras? Of kalf? En wie aardbeien? En wie .... helemaal groen. Gewoon een sneetje roggebrood met een plakje kaas, een appeltje en een mandarijntje?
En wie koos voor biologisch omdat het Kerst is? Wie voor biologisch-dynamisch omdat biologisch te gewoon is?
En wie nam eindelijk MSC in plaats van gewone vis? En wie ging naar AH omdat daar alleen maar sterrenvarken te koop is én het bovendien verwerkt is in de kant-en-klare gerechten van Jamie Oliver.
Wie at kant-en-klaar van Jamie? Of van Délicieux van de Lidl? En wie kookte alles zelf en ging naar een bijzondere markt of een bijzondere winkel om daar iets heel bijzonders op te halen?
At u thuis, bij vrienden of familie? Of in een restaurant?
Wie rekende op de markt ditmaal € 10 af voor zijn zalige Noordzee-krabbenpoten, terwijl die een maand geleden nog maar die schandalige € 5 kostten?
Enne ... dronk u er wijn bij? Had u een gemillésimeerde champagne vooraf of een ordinaire ploef uit Italië? Of bier? Of biologisch appelsap? Of juist iets 'duurzaams'?
Hebt/had u kazen na? Kwamen ze van ver of uit de streek? En had u daarna nog iets me slaafvrije chocolade? Of vind u dat je met Kerst eindelijk eens gewoon mag ETEN!
Don't be shy en maak er hier een dol feest van.
We wensen u lekkere en vooral blijmakende Kerstdagen!
Fotocredits: @helie, uitsnede, Bas Boerman
Dit artikel afdrukken
Wie at oesters? Want die mogen. Ze zijn überduurzaam, zoals de puzzelaars van de Volkskrant dankzij Foodlog inmiddels allemaal weten. Of at u toch maar vega, omdat ze zeggen dat dat nog beter is?
En wie at foie gras? Of kalf? En wie aardbeien? En wie .... helemaal groen. Gewoon een sneetje roggebrood met een plakje kaas, een appeltje en een mandarijntje?
En wie koos voor biologisch omdat het Kerst is? Wie voor biologisch-dynamisch omdat biologisch te gewoon is?
En wie nam eindelijk MSC in plaats van gewone vis? En wie ging naar AH omdat daar alleen maar sterrenvarken te koop is én het bovendien verwerkt is in de kant-en-klare gerechten van Jamie Oliver.
Wie at kant-en-klaar van Jamie? Of van Délicieux van de Lidl? En wie kookte alles zelf en ging naar een bijzondere markt of een bijzondere winkel om daar iets heel bijzonders op te halen?
At u thuis, bij vrienden of familie? Of in een restaurant?
Wie rekende op de markt ditmaal € 10 af voor zijn zalige Noordzee-krabbenpoten, terwijl die een maand geleden nog maar die schandalige € 5 kostten?
Enne ... dronk u er wijn bij? Had u een gemillésimeerde champagne vooraf of een ordinaire ploef uit Italië? Of bier? Of biologisch appelsap? Of juist iets 'duurzaams'?
Hebt/had u kazen na? Kwamen ze van ver of uit de streek? En had u daarna nog iets me slaafvrije chocolade? Of vind u dat je met Kerst eindelijk eens gewoon mag ETEN!
Don't be shy en maak er hier een dol feest van.
We wensen u lekkere en vooral blijmakende Kerstdagen!
Fotocredits: @helie, uitsnede, Bas Boerman
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Waar Dogma in de pot roert, is het kwaad eten
Wij zullen zo eens gaan bedenken wat we eten.
- Runderconsommé
- Oven gegaarde slakken in knoflookboter, met stokbrood
- Gemarineerde varkenshaas met pomme duchesse, witlof uit de oven en paddenstoelensaus
- Spoom
- Tiramisu en koffie
Alles home-made, voor zo ver mogelijk.
Paul, had jouw varken een ster toen het nog leefde?
Heerlijk trouwens!
Geen gedoe:
Spruitjes met pomme duchesse en kipfilet omhuld met ontbijtspek in de pan gebakken. Toetje 2 kleine pannekoeken met banketbakkersroom en vlaaivulling erin
2e kerstdag sperciebonen met een karbonade en stoofperen toe.
Groentes is allemaal biologisch, vlees niet, dat kan ik niet betalen. En vooral geen onzinnige ovenschotel bakjes die bedoeld zijn voor de luie huisvrouwen die niet eens een ei kunnen koken, en vooral geen Jamie Oliver zooi. Dat ie zo populair is prima, maar dat de AH daar zijn winst ook nog eens mee wil halen.......LOL! Toevallig vorige week eens op zo'n JO verpakking gekeken, zat in dat spul idd geen enge E-nrs, alleen iets van conserveermiddel oid, anders kan je het vaak al weggooien voor het in de winkel ligt, das dat viel mee. Maar ik ga toch echt niet dat soort dure dingen kopen als een simpel kipfiletje met spek omhuld gebakken ook lekker is
Voordat er een artikel komt over oudejaarsavond:
Geen oliebollen enz, hooguit 1 of 2 cupcakes en verder allerlei zelfgemaakte hapjes en salade.