De cijfers zijn door Out-of-home-Shops naast elkaar gezet. FSIN en Foodstep komen uit op een waarde-ontwikkeling in de horeca van min 2 procent, CBS komt uit op plus 2 procent.

Het CBS ziet ook een lichte stijging van de omzet in de fastservice (cafetaria's, snackbars, fastserviceketens) gedurende het eerste half jaar. FSIN en Foodstep stellen daar een omzetdaling van 5 procent vast. Ook tankstations, ziekenhuizen en dierenparken haalden 2 procent minder aan bestedingen voor etenswaren uit onze knip.

Out-of-Home schrijft: De cijfers van FSIN en Foodstep zijn gebaseerd op harde inkoopcijfers van 10.000 verkooppunten verspreid over het hele out-of-homekanaal, cijfers van ketenorganisaties, 40.000 interviews met consumenten en evenzoveel interviews met inkopers van verkooppunten. “Alle gegevens worden continu gestaafd met maatgevende partijen in foodservice. FSIN en kenniscentrum Horeca Nederland zijn kennispartners”, aldus FSIN en Foodstep.

Het zijn nogal forse cijferverschillen. Wie gelooft u?

Fotocredits: valix
Dit artikel afdrukken