Ooit begon Gulpener met oogstfeesten. Consumenten kunnen meehelpen aan het binnenhalen van de hopoogst voor 'hun' bier. Onlangs volgde zuivelaar De Natuurhoeve met binnenhalen van hooi voor 'hun' koeien. En nu blijkt ook patatbakker Bram Ladage zover. Consumenten kunnen meehelpen aardappelen rooien voor 'hun' patat'. Gaan consumenten binnenkort ook meehelpen om Unox Erwtensoep te maken nadat ze eerst de erwten hebben geoogst?
In een persbericht meldt Bram Ladage vandaag: Bram Ladage laat jong en oud zien waar patat vandaan komt.
Bram Ladage bakt al sinds 1967 ouderwets lekkere patat van piepers die eergisteren nog in de grond zaten. Het van origine Rotterdamse familiebedrijf gaat er prat op gezond te frituren en alleen gebruik te maken van net geoogste aardappels. De meeste patatliefhebbers hebben echter geen idee welke weg de aardappel heeft afgelegd voordat deze goudgeel gebakken in een puntzak belandt. Daarom organiseert Bram Ladage op 8 september Bram’s aardappeloogstdag op een echte aardappelboerderij in Numansdorp, dat voor een dagje wordt omgedoopt tot NuBramsdorp. Een informatieve en educatieve dag waarbij jong en oud door de boer worden meegenomen om eigen knollen te steken. Daarnaast kunnen bezoekers zien, proeven en ervaren hoe de friet-aardappel direct van het land wordt verwerkt tot een heerlijke puntzak verse handgesneden patat.
De aardappeloogst gaat plaatsvinden op zaterdag 8 september 2012 bij Novifarm, Middelsluissedijk Westzijde 22, Numansdorp, van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.ladage.nl. Toegang is gratis.
Fotocredits: Troskiller
Dit artikel afdrukken
Bram Ladage bakt al sinds 1967 ouderwets lekkere patat van piepers die eergisteren nog in de grond zaten. Het van origine Rotterdamse familiebedrijf gaat er prat op gezond te frituren en alleen gebruik te maken van net geoogste aardappels. De meeste patatliefhebbers hebben echter geen idee welke weg de aardappel heeft afgelegd voordat deze goudgeel gebakken in een puntzak belandt. Daarom organiseert Bram Ladage op 8 september Bram’s aardappeloogstdag op een echte aardappelboerderij in Numansdorp, dat voor een dagje wordt omgedoopt tot NuBramsdorp. Een informatieve en educatieve dag waarbij jong en oud door de boer worden meegenomen om eigen knollen te steken. Daarnaast kunnen bezoekers zien, proeven en ervaren hoe de friet-aardappel direct van het land wordt verwerkt tot een heerlijke puntzak verse handgesneden patat.
De aardappeloogst gaat plaatsvinden op zaterdag 8 september 2012 bij Novifarm, Middelsluissedijk Westzijde 22, Numansdorp, van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.ladage.nl. Toegang is gratis.
Fotocredits: Troskiller
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
friet wordt het hele jaar ingevroren, dus ook verse friet van 'oude' aardappelen. Ik kies voor friet van vers geschrapte aardappels en gebakken volgens de methode van Bram Ladage.
@jopie, ik weet het antwoord werkelijk niet.
Nee Wouter, het antwoord is niet evident. Gezien je reactie #2 is optie 1 het beste? Scheelt wel een hoop in bewaarkosten lijkt mij en, met heel veel schroom neem ik woord in de mond, duurzamer?
Vraagt niemand -behalve Dorine- af wat er nu beter is voor smaak en duurzamer is:
1. Aardappels lang bewaren en daarna 'vers' snijden.
2. Gelijk friet maken en deze invriezen **.
Het antwoord is niet evident denk ik.
** een klein feitje. Diepvries friet is bedacht door Jack Simplot (hij was varkensboer met een stukje aardappelteelt). Jack en McDonalds raakte bevriend en gingen samenwerken. Nu hebben we twee heel grote food-bedrijven.
Ook in Hoog Catharijne staat Bram Ladage (en zondig ik ook heel af en toe). Kenmerkend is dat ze de aardappels zelf tot friet snijden en voorbakken. Prima dat ze klanten laten zien waar hun aardappels vandaan komen.