Foodlogs Dick Veerman onthult vanmiddag wie deze yoghurt maakt, waar de melk vandaan komt en hoe de koeien erbij staan.
Wat denkt u? Is het OK zuivel?
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Huismerk? Niet veel van te zeggen. AH streeft naar Weidemelk voor 2012 dus het zou zomaar heel verantwoord kunnen zijn. Ik verwacht niet direct dat het EKO is zoals het Campina Boerenland pak ernaast. Maar ik hoop toch op NL weidemelk. Het zo natuurlijk ook gewoon een Pools product kunnen zijn o.i.d.
OK, we worden natuurlijk meteen wantrouwig.
'weidemelk'; wat is dat? Is dat een officieel logo? Staan de koeien dan minstens 120 dagen in de wei? en wie controleert dat?
+ het EU-logo voor biologische landbouw eronder, maar dat staat weer niet in de tekst. Raar.
Hollandse hangop; toch niet van import melk, die in Ned. een bewerking krijgt?
Zal wel in België of Duitsland gemaakt worden....
Sorry, ik vergat wat mbt mijn eerdere reactie. De retail in NL verkoopt "echte Franse kwark" onder eigen merk die tegenwoordig ook uit België en Duitsland komen...
@Ria Het pak links met de logo's is een boerenland pak. Die hoeft niets met het potje van de AH van doen te hebben. De logo's zijn i.i.g. niet direct van toepassing.
Bij Boerenland met EKO melk is weidegang verplicht volgens de SKAL normen.
http://www.skal.nl/Home/Artikelen/tabid/99/category/Rundvee en paarden/catid/2/itemid/50/language/nl-NL/Default.aspx
Weidemelk is 120 dgn 6 uur.