Dat raadt je de koekoek heer Seidell dat hoog UPF verbruik geassocieerd wordt met snellere achteruitgang der hersenfuncties. Wat slecht is voor het lichaam is ook slecht voor het brein.
Dat zou blijken uit alweer nieuw onderzoek. Of het van de bewerking of de eenzijdigheid van alleen snackvoedsel eten komt weten we nog altijd niet. Wel duidelijk is dat ultrabewerkt eten in een slecht blaadje staat bij onderzoekers.
Niet helemaal verrassend meer maar hoge inname ultrabewerkt voedsel (UPF) geassocieerd met snellere achteruitgang hersenfuncties.
— jacob seidell (@jaapseidell) December 6, 2022
Palet van gezondheidsschade door UPF wordt almaar kleurrijker. https://t.co/mQ7MMdXkdw
Dat raadt je de koekoek heer Seidell dat hoog UPF verbruik geassocieerd wordt met snellere achteruitgang der hersenfuncties. Wat slecht is voor het lichaam is ook slecht voor het brein.
Niet dat ik het er mee oneens ben, maar helaas wordt steeds weer vergeten dat de meeste graan boeren hun granen dood spuiten om gelijkmatige afrijping te bereiken. En om op droogkosten te besparen. Tenzij je biologisch graan koopt, zit er altijd glyfosaat in je meel en bak producten.
Je boterham elke morgen, of je ontbijt granen, vormen een veel grotere bedreiging voor je cognitieve functies dan de hoog bewerkte producten.
Het bakje Cheerios waar veel kleuters mee rondlopen is heeft niet te overziene gevolgen. Jaren later.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.