0
Fotocredits: 'Geld', pixabay.com

FlashGeld helpt armere mensen afvallen

Alles is te koop. Ook gewichtsverlies? Jazeker. Dat laat een nieuwe studie zien onder 668 mannen en vrouwen met obesitas en een laag inkomen.

Als je wilt dat mensen op de korte termijn afvallen, moet je ze gratis hulpmiddelen geven om af te vallen (zoals een gewichtsverliesprogramma en een voedingsdagboek) én je moet ze geld geven voor het verliezen van minimaal 5% van hun lichaamsgewicht. Voor effecten op de langere termijn werkt het beter om mensen de hulpmiddelen (denk aan een springtouw, stepper of sportschoenen) te geven én geld als ze doelen halen.

Doelen zijn bijvoorbeeld 3 keer per week het eigen lichaamsgewicht wegen, of 75 minuten per week sporten. Hoewel wat minder goed, maar bepaald niet slecht, werkt ook het aanbieden van alleen de gratis hulpmiddelen.

Armere mensen worden doorgaans gezien als de grootste probleemgroep. Geld blijkt hen - volgens dit onderzoek tenminste - juist prima te motiveren. Misschien geldt het mechanisme minder voor rijke mensen. Eén geluk: die zijn minder vaak te dik.

medicalXpress - Financial incentives boost weight-loss programs, 7 dec 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.