Natuurlijk. Iedereen heeft iedereen zijn kerstdiner al lang uitgedacht en wellicht zijn zelfs de inkopen al gedaan of besteld. Maar dan komt er zo'n fraai geïntoneerd Brigitte Kaandorp/Varkens in Nood-berichtje langs. Om niet net als Brigitte met een toastje kaas te eindigen, bij deze een suggestie voor het meest duurzame vlees dat er is: paard!
Het paardenvlees dat in Nederland aangeboden wordt, is afkomstig van dieren die een fantastisch leven hebben gehad. Veelal zijn het hobbypaarden geweest, soms hebben ze gewerkt als manege- of wedstrijdpaard. Een enkeling nog als echt werkpaard, maar ook dan zijn ze goed verzorgd en vertroeteld. Paard is prachtig scharrelvlees. En ook verschrikkelijk lekker eet-vlees.
Als we het niet eten, moet het worden weggegooid. Dat is doodzonde en daarom is het sowieso duurzaam!
Wil je dus met een gerust hart lekker vlees eten, zoek dan de paardenslager op. In Utrecht zit hij aan de Kanaalstraat. Hij heet W. van Beek en zit op nummer 109. Ik schreef al eerder eerder over deze geweldige slager. Je kunt alle luxe kanten op, van paardenrosbief tot paardenkogelbiefstuk. Maar voor Kerst beveel ik de dikke baklap aan (onderlende). Even in de grillpan, dan in plakken snijden en met alleen wat olijfolie, peper en zout als 'tagliata' serveren, je weet niet wat je eet en je zult versteld staan van de vriendelijke prijs.
Wie durft? Maak ze maar los, daar op de Kanaalstraat, a.s. zaterdag. En je krijgt nog een plak verse paardenworst toe, ook!
Fotocredits: Buzzard's Beat
Dit artikel afdrukken
Als we het niet eten, moet het worden weggegooid. Dat is doodzonde en daarom is het sowieso duurzaam!
Wil je dus met een gerust hart lekker vlees eten, zoek dan de paardenslager op. In Utrecht zit hij aan de Kanaalstraat. Hij heet W. van Beek en zit op nummer 109. Ik schreef al eerder eerder over deze geweldige slager. Je kunt alle luxe kanten op, van paardenrosbief tot paardenkogelbiefstuk. Maar voor Kerst beveel ik de dikke baklap aan (onderlende). Even in de grillpan, dan in plakken snijden en met alleen wat olijfolie, peper en zout als 'tagliata' serveren, je weet niet wat je eet en je zult versteld staan van de vriendelijke prijs.
Wie durft? Maak ze maar los, daar op de Kanaalstraat, a.s. zaterdag. En je krijgt nog een plak verse paardenworst toe, ook!
Fotocredits: Buzzard's Beat
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Paardenvlees is meestal ruim voorradig bij bijvoorbeeld de Makro. En toch zie je het nooit ergens op de menukaart. Rara hoe kan dat?
Verspild wordt het dus volgens mij niet. ;-)
Het meeste paardenvlees dat hier in NL (zichtbaar of onzichtbaar) wordt geconsumeerd komt uit Z Amerika....
Een aardig artikel over paardenvlees in Trouw van de afgelopen zaterdag.
Ik heb geen Trouw. En nou?
@Robin ,dat rijmt ;-)
Beste van Breukelen , hier geen Trouw-lezers in velden of wegen te bekennnen ( gode-zij dank , ja uitlokking ;-) ) Typ je even de inhoud hier dan van het artikel , wat er zo boeiend aan was ?
Ooit een paardeNbiefstuk gegeten op witbrood met roomboter nota bene in een restaurant als knaapje 50 jaar geleden , heerlijk..... , zou het graag nog eens herhalen die smaaksensatie .