Met dat nieuws gaan we over tot de orde van de dag. EHEC is voorbij. De vakantie kan beginnen.
Maar het is onwaar. Het komt niet door de taugé. Het komt door hetgene of degene die het op de taugé overbracht. De meest waarschijnlijke bron is een mens. Vermoedelijk eentje die z'n handen niet goed heeft gewassen. Het gevaar komt uit een klein gaatje. EHEC komt uit de mensendarmen die voor de endeldarm zitten. Dat zeggen The New Scientist en andere buitenlandse bladen. Het Nederlandse nieuws schijnt het niet te willen horen.
Ga je, nadat dit nieuws is doorgedrongen, nog in op een uitgestoken hand?
Iedereen slaapt weer rustig. Het gevaar is geweken, de taugé gearresteerd. In werkelijkheid loert het in ons hol.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dick, Ik begrijp je wel, maar liever zal ik hebben en zien een foto die iets minder uitdagend is. Tenslotte lopen we dan ook minder risico
Leuk. Dan weet James waar hij op mag schieten. Ben ik blij dat ie in Canada zit.
Voor Thieme moet dit een teleurstelling zijn, het verwijzende vingertje richting die vermalijde veehouderij kan in .......... jawel, het holletje.
Toch moet er wel een iemand heel erg smerig bezig zijn geweest om een dergelijke besmetting te veroorzaken lijkt me?
Enig idee hoe smerig Co? Een vingertje lijkt me toch wel erg weinig. Vijf vingers? Twee handen onder de stront?
Ik schiet alleen op de herten hier Paul. Die maken het meestal te bont in de kersen- en haskap struiken. Heb trouwens wel mooiere kontjes gezien Dick. Beetje stijf.
Blij dat je er op deze manier over schrijft. Het kwam me m'n strot uit, dat gezeur over de bron van EHEC. Het is gelukkig op andere draden ook wel gemeld: Van leven ga je dood, maar laten we nu niet terecht komen in een nieuwe "Reinheidscultus". Handen niet wassen en wentelen in vuiligheid op de kleuterschool heeft ons als soort wellicht ook tot overlevers gemaakt. Natuurlijk staat buiten kijf dat bij voedselproductie, groot en klein, je de risico's zo klein mogelijk moet houden.