Voorlopig motten 'we' de vegaburgers en kweekburgers ook nog steeds niet, dus.......
Je kunt het zo gek niet bedenken of het is in bioreactoren te kweken. Het hoeft al lang niet meer kweekvlees of kweekvis te zijn. Waarom dus geen kweekcacao? De klimaatverandering bedreigt de traditionele cacaoteeltgebieden rond de evenaar. Ook de arbeidsomstandigheden daar vinden wij niet helemaal lekker voelen. Alle reden voor de Finse voedselproducent Fazer om in te zetten op celgekweekte cacao ofwel 'kweekchocolade'. Een vorm van 'cellulaire landbouw', ofwel 'biotechnologische productie van grondstoffen op een zo’n klein mogelijk oppervlak'. Dus echt net als kweekvlees.
De resultaten mogen dan veelbelovend zijn, het mogelijke moment dat de eerste kweekchocoladereep op de markt komt, ligt vooralsnog 'ver in de toekomst'. Vooralsnog staan de uitdagingen om tot duurzame cacaoteelt in een eerlijke en transparante waardeketen te komen nog recht overeind.
Voorlopig motten 'we' de vegaburgers en kweekburgers ook nog steeds niet, dus.......
De Mac in de US heeft ze maar heel kort gehad, die doet ze er weer uit. En ik zie in de supermarkten ook vrijwel niemand met die dingen in hun wagentjes/mandjes lopen, wel de vleespakken enz.
Het valt me nooit op dat er iets van zo'n bekend merk imitatie vlees op de band ligt, maar er ligt in ieder geval genoeg in de schappen. Als een product niet verkoopt verdwijnt het toch vanzelf uit het schap?
Dat zou je je wel afvragen Sytske, maar ik heb wel vaker vreemde dingen gezien in de winkels, zoals producten die heel goed lopen eruit halen om de minder lopende te promoten, waarvan je vervolgens nooit het schap leeg ziet.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.