1
Fotocredits: 'Humulus lupulus', hop, Andreas Rockstein

FlashHop zat, toch minder bier

Als er volgend jaar wereldwijd minder bier gebrouwen wordt, ligt dat niet aan een tekort aan hop. Hoewel de droogte in Europa de huidige oogst een flinke klap toe zou kunnen brengen, is er vorig jaar meer dan genoeg hop geoogst, volgens 's werelds grootste hophandelaar BarthHaas. Wereldwijd zal er volgend jaar waarschijnlijk echt minder bier gebrouwen worden. BarthHaas houdt rekening met een daling van 0,5 tot 1%, wereldwijd. Want ook de brouwerijsector is hard getroffen door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Rusland en Oekraïne nemen ongeveer 5% van de wereldproductie aan bier voor hun rekening; daar valt een deel van weg.

China is de grootste bierproducent ter wereld, met 36 miljard liter bier. Rusland staat met 8,2 miljard liter op de zesde plek, na de VS (20,4 miljard liter), Brazilië(14,3 miljard liter), Mexico (13,5 miljard liter) en Duitsland (8,5 miljard liter).

Nieuwsblad - Grootste hophandelaar ter wereld waarschuwt voor daling wereldwijde bierproductie, 26 jul 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #1
  • 26 jul '22
  • 18:20

Voor bier brouwen heb je niet alleen hop nodig, maar ook gerst

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.