De Vereniging van de Nederlandse Groenten- en Fruitverwerkende Industrie liet vanmiddag weten dat de droogte kan zorgen voor tekorten aan groenten en fruit, óók in het conservensegment.
Dat zijn woorden met behoorlijke implicaties: we aten er al te weinig van en zullen dat waarschijnlijk nog minder gaan doen. De prijs gaat tenslotte omhoog.
Ongetwijfeld gaat er een roep om maatregelen ontstaan: als dit het gevolg van klimaatsverandering is, zullen we ons moeten bezinnen op teeltmethoden, gewassen die beter tegen droogte bestand zijn, nieuwe productieplaatsen en de mogelijk gewenste nieuwe logistiek die dat met zich meebrengt.
Dit artikel afdrukken
Dat zijn woorden met behoorlijke implicaties: we aten er al te weinig van en zullen dat waarschijnlijk nog minder gaan doen. De prijs gaat tenslotte omhoog.
Ongetwijfeld gaat er een roep om maatregelen ontstaan: als dit het gevolg van klimaatsverandering is, zullen we ons moeten bezinnen op teeltmethoden, gewassen die beter tegen droogte bestand zijn, nieuwe productieplaatsen en de mogelijk gewenste nieuwe logistiek die dat met zich meebrengt.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Maar liefst 4 artikelen vanmorgen op agripress.be over de gevolgen van de droogte voor mensen, dieren en de natuur, onze voedingsproducent:
- http://www.agripress.be/start/artikel/184685/nl
situatie VS en Europa
- http://www.agripress.be/start/artikel/184694/nl
update groenten & fruitindustrie
- http://www.agripress.be/start/artikel/184690/nl
hete zomers worden regel
- http://www.agripress.be/start/artikel/184696/nl
hulpmaatregelen en, inderdaad, de eerste tekens van een structurele aanpak obv de warmte/droogte problematiek