Een dagelijkse portie pure chocolade kan je algemene gezondheidstoestand aanzienlijk verbeteren en hartkwalen voorkomen.“Only a small daily treat of dark chocolate may substantially increase the amount of antioxidant intake and beneficially effect vascular health,” vertellen Dr F. Hermann en zijn collega‚s uit het universitaire ziekenhuis van Zürich.
Pure chocolade is een rijke bron aan anti-oxidanten en heeft meer polyfenolen per gram dan groene thee of rode wijn! het onderzoek, gepubliceerd in het blad Heart,(vol 92, pp 119-120),
vergeleek het effect van witte en pure chocolade in de bloedspiegel van 20 gezonde mannelijke rokers.
meer info op bron: nutraingredients
Dit artikel afdrukken
vergeleek het effect van witte en pure chocolade in de bloedspiegel van 20 gezonde mannelijke rokers.
meer info op bron: nutraingredients
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
zo raar snap er niets van
@B, kijk maar eens even verder op onze site inzake verhalen, opmerkingen over anti-oxidanten, dat verklaard een heleboel.
Beste Ailko,
Weet je zeker dat je de termen uit Heart goed vertaald hebt? Is het niet melk en pure chocolade, want voor zover ik weet heeft witte chocolade niks met chocolade te maken. Maar is gewoon melkvet met een enorme berg suiker en geloof mij, dat is niet gezond :)
Hee, een andere Jurgen.
Klopt, de witte chocolade is gebruikt als negatieve controle. Daar zien ze dus geen effecten mee.
Studie is gratis te lezen op:
http://heart.bmj.com/cgi/content/full/92/1/119
Niet echt overtuigend vind ik overigens.
ik kan er geen chocola van maken....