Zou dat ook zo zijn met chips van aardperen?
Robin bracht me op het idee om aardpeerchips te maken met haar suggestie van het pijlkruidknolletje. Dat heb ik niet in huis, aardperen wel. Ik heb er chips van gesneden en ze geroosterd. Wat een geweldige smaak. Zonder zout al super, maar met een korreltje zout er op helemaal te dol. Over lichamelijk en sociaal ongemak niets te melden.
Echt knapperig werden ze niet, daar moet ik nog wat aan doen, maar de smaak is werkelijk veurtreffelijk.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Hoe dik heb je ze gesneden voordat je ze grilde?
Misschien is het een idee om ze eerst even te drogen in een oven van 120 graden...
@ Klootwijk. Is het kenmerk van chips - van welke knol ook - niet dat de plakjes krokant gefrituurd worden? Dit zijn gegrilde plakjes knolgroente en grillen levert nooit echt een krokante chip op - tenzij je ze laat verkolen of ze in olijfolie drenkt en dan op de grillplaat legt (wat een vette hap wordt want ze zuigen dan veel olie op) voor een iets krokanter effect. Maar dat aardperen ze lekker zijn, is buiten kijf.
Via dit linkje knoop ik even wat lijntjes aan elkaar.
Natuurlijk, Florine, je hebt gelijk: de grill geeft niet het drogingseffect van chips. Je zou het in een heteluchtoven na moeten doen, 'heteluchten' na grillen of inderdaad frituren.
Maar stel je eens heel wat anders voor: gegrilde aardpeer bij McDonalds. Wat zeg ik, er is ruimte voor een heel nieuw concept. 'Gewoon lekker' gaat het heten. Nieuwe marketing. Die ouwe hippe jongens en meisjes schijnen vast te zitten.
Het proefje was maar om te proeven. De schijfjes waren verschillend van dikte, sommige drie millimeter, andere minder.
Drogen is een goed idee. Hetelucht oven met grill. Eerst drogen, dan kort maar heftig de grill er op. Zo deed ik het ook met aardappelchips.
Ik geloof niet dat chips per se gefrituurd dienen te worden. Lays introduceerde twee jaar geleden ovenchips.
Op beurzen voor levensmiddelenhandel zag ik een keur aan chips van fruit en knollen, allemaal uit Azie, allemaal gedroogd, sommige erg lekker.
Wij kunnen het natuurlijk ten zeerste waarderen dat deze poire de terre, want dat was de eerste naam, weer eens in het zonnetje wordt gesteld. Voor een heleboel recepten met aardpeer klik je op de link: http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?5357&cat=768 (of bij mijn naam). En als je meer wilt weten over de aardpeer in het algemeen: http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?3501
Dit lijkt reclame, maar wij zijn onbaatzuchtig :-)