imagemodel van een baarmoeder met foetus

De smaak, en daarmee de voorkeur voor bepaalde voedingsmiddelen, wordt mogelijk al in de baarmoeder gevormd. De smaakpapillen ontstaan namelijk al in de zevende week van de zwangerschap. Gedurende de zwangerschap worden geur- en smaakstoffen vanuit de voeding afgegeven aan de baarmoedervloeistof waarin de foetus zwemt. Ook via de borstvoeding krijgen kinderen 'smaakles'. Dat zei Catherine Forestell, onderzoeker aan het Amerikaanse Monell Chemical Senses Center, op de jaarvergadering van het Institute of Food Technologists in Orlando in Florida. Volgens Forestell is het dus mogelijk om kinderen aan gezondere voedingsmiddelen te laten wennen door de moeder deze voedingsmiddelen al vanaf de vroege zwangerschap te laten eten. Herhaaldelijke blootstelling, acht of negen keer, gedurende de zwangerschap zou al voldoende zijn om kinderen bepaalde groenten te leren waarderen, aldus de onderzoekster.

Kijk, dat geeft tenminste concrete aanknopingspunten! Wellicht iets voor minister Hogervorst om mee te nemen in zijn voorgenomen smaaklessen?

bron:Meatnews.com
Dit artikel afdrukken