Vion gaat er de markt mee op, meldt Distrifood/Meat & Meal:
"De nieuwe, gegaarde bal gehakt wordt geprsenteerd tijdens de Horecava, meldt Meatandmeal.nl. Het betreft een biologische gehaktbal van varkens- en rundvlees én het vleesvervangende eiwit Meatless. De gehaktbal bevat slechts 15,6 procent vet. Door het gebruik van Meatless is de biologische gehaktbal behalve diervriendelijker en gezonder, ook duurzamer dan zijn soortgenoten.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Vlees is niet ongezond. Er is geen enkel serieus te nemen klinisch onderzoek die dat aantoont. Wel wat epidemiologisch gerommel dat door de journalistiek uit het verband is gerukt. Heel vermoeiend die hardnekkige urban myths.
Het is geen urban myth, maar een serieuze rijksbewering en een serieuze universitaire bewering. Overheid en wetenschappers adviseren om minder energierijk te eten en minder dierlijk vet te eten. Als dat onwaar is moeten de ruiten eruit op het Binnenhof en bij Katan.
Maar dit zou toch een oplossing kunnen zijn voor reductie van de vleesconsumptie voor de duuurzaamheid? Vulmiddel dat niet al teveel vult.
Vers nieuws van vandaag in Nederland: Vleesconsumptie is mogelijk de verklaring waarom mensen langer leven dan welke primaat dan ook. Door vlees te gaan eten, ontwikkelden de hersenen van de mens zich beter en maakte de mens meer weerbaar tegen ziektes.
Dat zegt professor Caleb Finch van de universiteit USC Davis School of Gerontology na onderzoek..
Lees verder op, ja dat wel, Meat & Meal.
Crisistijd zeker. Doet me denken aan die ballen uit mijn jeugd. Met havermout, met paneermeel of met oud brood... Wat een drama!
Caleb Finch kletst. Ik weet uit gedegen eigen onderzoek dat het hem niet in vlees zit maar in vis en in het bijzonder in schelpdieren. Het begon met oesters en andere schelpdieren. Van oesters werden apen aan zee slimmer dan hun opa's. Zo ontstonden apen die mensen mensen zijn gaan noemen.
We zijn halverwege. Gehaktballen brengen ons niet verder. Maar nog een paar eeuwen oesters eten en je moet eens zien wat er van ons wordt. De rollatorindustrie volledig op zijn gat en iedereen 140.
Iets onbegrijpelijks. De Hema verkoopt zes oesters voor net geen zes euro. Met een oestermes er bij. Albert Heijn verkoopt zes oesters voor 5 euro. Met een mes er bij. Het gaat om zogenoemde creuses, de lelijke ruw geschelpte oesters die ook wel Japanse worden genoemd en hier en daar een plaag zijn in onze zeearmen.
Maar hoe kan dit nou? Lidl verkoopt sinds gisteren oesters, ook met een mes er bij, ook voor vijf euro. Maar geen zes, maar TWAALF.
Ik kocht ze vol wantrouwen; ze zijn puik.
Wat ik zielsgraag weten wil (niks over de halvabal van Vion, Van der Land, lijkt me naatje maar is vooral ook zo oninteressant): hoe het kan dat Hema en Heijnoesters twee keer zoveel kosten als minstens zo goede Lidls die ook gewoon uit Yerseke komen?