imageHier is het dan. De nieuwe groente Bimi wordt vanaf vandaag exclusief bij de groenteman verkocht. Bimi lijkt op broccoli, maar is langer, eleganter, en slanker van vorm. Het smaakt milder en is zoeter dan de traditionele broccoli en kent een licht peperige smaak. De jongste telg uit het huwelijk van de broccoli en de Chinese kool, de bimi, bevat alle kwaliteiten en smaken van zijn ouders. Hij heeft een delicate textuur en je eet hem helemaal, van kop tot teen. Zacht van smaak, maar met een subtiel, pittig kantje. Hij werd al eerder ontdekt door de Engelsen, die er dol op zijn. Je maakt de bimi klaar in de wok, in de stoomkoker of je blancheert hem in licht gezouten water. Lekker in zijn eentje, maar ook in combinatie met andere groenten en/of als garnituur bij vlees en vis. De groente kent een zeer hoge gehalte aan gezondheidsbevorderende stoffen (glucosinolaten) en andere essentiële voedingsstoffen.

Zou deze deze groente nou biologisch verkrijgbaar worden?

bron: culinairnet
Dit artikel afdrukken