2
Fotocredits: 'Gasvlam', Pixabay

FlashDomme EU, vonden de VS

Een van de eerste gaspijpleidingen van Rusland naar Europa zorgde tijdens de Koude Oorlog voor een groot conflict binnen het Westerse bondgenootschap. Precies zoals de Amerikanen vreesden, raakten Europese landen sindsdien meer en meer afhankelijk van Russisch gas. Wat Europa toen zag als deal van de eeuw, blijkt nu Poetins troef. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Nu pas.

Het Financieele Dagblad - De VS waarschuwden Europa al in de jaren tachtig voor gas uit Rusland, 25 mrt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Anita van Kampen
  • #1
  • 25 mrt '22
  • 22:21

Het artikel is niet te lezen want betaalmuur. Misschien is dit artikel ook niet te lezen want betaalmuur - de kreet van Litouwse schrijfster Kristina Sabaliauskaite aan het "vrije Westen" "Waarom luistert niemand naar de Russo-realisten uit ervaring". .

Het artikel weerspiegelt de reacties van nu dertigers die ik ken uit de Sovjet-satellieten, die het staartje hebben meegemaakt van de Sovjet-repressie. Uitgesproken wantrouwen, om niet te zeggen haat, tegen alles wat Russisch is. Waarop ik, opgegroeid in een comfortabel welvaartsland, waar je kunt zeggen wat je wilt, destijds in gedachten op reageerde "ach, zo erg zal het toch niet zijn". Inmiddels is hun gelijk gebleken.

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #2
  • 26 mrt '22
  • 6:57

#1 Anita, nee hoor, is prima te lezen. Destijds Gorbatsjov, ex-KGB, 'zag' het licht met zijn glasnost, maar, inderdaad, zoals de schrijfster door jou aangehaald, Rusland heeft zelfs geen verre schaduw van democratie gehad en nooit gewild, en is weer terug bij het tsarenrijk onder Poetin.
Er is echter nog een ander referentiekader, dat van de VS als andere imperiale macht. Zo is de inval van Irak, met hetzelfde soort nepvoorwendsels gedaan als nu door P van Oekraine, ook inmiddels al veel besproken. Diezelfde VS die hierboven de EU dom vinden.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.