Leuk (en als de auteur Annalisa Barbeiri zegt dat het zo lekker is geloof ik dat ook wel)
Nog wel veel leuker zou wel zijn als iets meer mensen leren dat je ook in enkel pure chocolade al de wereld rond kunt reizen. Dat je in (goede) chocolade de herkomst van de cacao kunt proeven, vanwege de grote invloed van terroir, en fermentatie. En dat er cacao komt uit landen als Taiwan, China, Mexico, etc etc. Kortom - dat er meer is dan de wereld van de bulkcacao die terecht komt in de supermarktschappen.
Dat zou wellicht ook helpen om chocolade iets minder te zien als enkel goedkoop hapslikweg snoepgoed meer als een lekkernij voor af en toe om met iets meer aandacht te proeven (en met liefde wat meer voor willen betalen). Minder snoepen, meer genieten. Al zal dat ook niet zaligmakend zijn, dat iedereen weet dat voor je chocolade in de supermarkt nog altijd veelvuldig kinderarbeid (en slavernij) voorkomt is blijkbaar in ieder geval amper motivatie voor verandering.