Nederland is zijn streken vergeten duidelijke onderscheiden mee te geven en heeft daarom geen streekproducten, zoals de meloenen uit Cavaillon of schuimwijn uit de Champagne, de Penedes of Limoux.
En toch. Natuurlijk hebben we oude producten die lokaal een heel eigen leven leiden. Utrechters kennen Vocking, voor hen de lekkerste leverworst van het land. Al sinds mensenheugenis gemaakt door de firma Vocking, gevestigd op het bedrijventerrein bij Nieuwegein.
En, het is geen cult voor culi's of ingewijden, maar ook te koop bij de Hema, die doodgewone Hollandse Eenheidsprijzen MAatschappij. In een eigentijdse eigen verpakking. Rechts op de foto zie je de 'echte' Vocking, links die van de Hema.
Ik heb ze naast elkaar geproefd. Het is precies dezelfde worst, alleen verpakt in een Hema-velletje.
Geen fratsen, geen streken, maar een smakelijk product zonder poespas. Bravo!
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Goed om te weten dat Vocking de beste leverworst maakt. Wat wordt er trouwens veel aandacht gegeven aan vleeswaren op Foodlog. Leverworst, ossenworst, palingworst, grilworst enz.
Hou je niet van worst?
Ja, natuurlijk hou ik van worst. Het is geen klacht, maar vleeswaren komen wel vaak aan bod. Misschien omdat er veel over te zeggen valt, dat genep met vleeswaren valt inderdaad op.
En wat nou het aardige van Vockingworst is: geen nodeloze conserveringsmiddelen of kleurstoffen. Niks aan genept en toch heel bescheiden gebleven.
Het was toch de A van Amsterdam, de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam? Anders was het vast HEMij geweest...