5
Fotocredits: Roomboter, GLOBAL 2000

FlashPatriottische boterstrijd

Wie zorgde nou voor échte boter (fout: Becel en Sense zijn weer helemaal hip, want vegan) in de Tweede Kamer? CDA'er Jaco Geurts zegt dat zijn partij en hij persoonlijk dat flikte. Volgens de kersverse BoerenBurgerBeweging was de half-Ierse Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging, want de restaurantmanager van de Tweede Kamer had het haar zelf gezegd. Laten ze het in Duitsland maar niet horen. Als de politiek hier hun boter - die er waarschijnlijk lag - niet meer pruimt, dan komt de onze de grens niet meer over. Klanten van Aldi en Lidl in Duitsland drinken bijvoorbeeld Nederlandse melk. Ook maar mee stoppen?

Boerenbusiness - Eerste politieke succesje BoerBurgerBeweging - Nieuws Politiek, 28 apr 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #5
  • 2 mei '21
  • 11:26

Hier blijkt maar weer eens uit dat aangenomen moties en wetten niets waard zijn als er geen opvolging aan wordt gegeven. De uitvoering moet gecontroleerd worden; als 1 tweet leidt tot uitvoering na 2 jaar heb je toch iets gemist.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #4
  • 30 apr '21
  • 22:26

Met het kopen van NL boter werk je mee aan nog meer zuivelproductie in ons land, "Manger c'est voter" (eten is stemmen) zouden ze zeggen in de gelijknamige documentaire serie op het Franse TV kanaal Public Senat.
Buitenlandse boter kan dus de voorkeur hebben.

Er zijn mensen die denken dat er maar 1 botersmaak is. Als je de kans krijgt, proef dan eens Beurre d'Issigny. De smaak daarvan wordt bepaald door de koeien die alleen de weidegewassen uit die streek eten, rijk aan o.a. jodium en beta caroteen. Boter gemengd met verschillende soorten zout is in Frankrijk in de mode, bij ons nauwelijks populair. De kleine hoeveelheid zouten versterken de smaak en passen zowel bij zoete als zoute gerechten. Een stukje vers stokbrood met een lekkere boter hoeft verder geen ander beleg. Vroeger werd het ontbijt in de horeca geserveerd met boter of jam, tegenwoordig boter en jam. Heel veel gerechten worden afgemaakt met klont roomboter.

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #3
  • 30 apr '21
  • 19:15

Pas nou op, redactie! Caroline is niet half-Schots, maar half-Iers, liet ze via Twitter ook Johan Derksen van het programma Voetbal Inside weten, die dezelfde fout maakte. Pas op de toorn van Caroline. Dat toorn-trucje is soms een soort eigenlijk doorzichtig communicatief handelsmerk. Dat heb ik intussen wel door.

Boy Griffioen
Boy Griffioen land- en tuinbouw
  • #2
  • 29 apr '21
  • 20:05

Ik meen ergens gelezen te hebben dat het Belgische boter uit de Ardennen was. Ik zou het niet direct nationalistisch maken maken maar de overheid in de volle breedte ook de verengde overheid zoals scholen en zorg zouden met hun inkoopbeleid en aanbod een verschil kunnen maken voor de verduurzaming van de landbouw.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 29 apr '21
  • 15:37

Sense en Becel.

Helemaal hip, want vegan.

Met o.a. kaliumsorbaat en geheel geharde plantaardige vetten.

Een ongezonde keuze.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.