Ook al ga je om met top-producten en je bent het bekendste kaviaarhuis van Nederland, dan ben je nog niet verzekerd van voldoende inkomen.
Het beroemde kaviaarbedrijf Jacobus Toet uit Scheveningen zal maandag zijn faillissement aanvragen. Dit heeft directeur Mark Bogte, schoonzoon van Toet, zaterdag bevestigd.
Volgens Bogte zijn de hoge kaviaarprijzen en de ziekte van zijn schoonmoeder, waardoor Jacobus Toet minder inzetbaar was voor het bedrijf, de oorzaken. Er werken acht mensen bij het bedrijf. Voor Cees Helder, eigenaar van driesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam komt het faillissement als een 'donderslag bij heldere hemel'. "Jacobus Toet heeft Nederland kaviaar leren eten en glans gegeven aan het product. Het is sneu dat je zo ten onder moet gaan", aldus Helder.
Andere tongen beweren dat er sprake is van mismanagement en verkeerd gespendeerde promotie-budgetten. Er zouden forse onbetaalde rekeningen openstaan aan leveranciers.
Bron: Nu
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik ben bang dat je nooit zomaar wilde, gestroopte beluga (naar verluid kost een blik inmiddels tegen de € 20.000) een feesttoastje zult aantreffen. Kweekvis is ook niet goedkoop (steur groeit traag en kan heel oud worden), maar waarschijnlijk veel verbreider te krijgen omdat er een exportverbod is van de steur uit de Kaspische Zee.De rest van de vis kan zeker worden gegeten, maar is nog zo exclusief dat het geen 'gewone' kost is. In België kun je steurfilet eten.
En hoe zou ik moeten weten als ik een toastje zie of het kweekkaviaar is? En wat gebeurt er met de rest van de vis? Wordt die ook nog gebruikt voor consumptie?
Zo gaat dat Ed, de ene zijn ..... Gaten in de markt worden gelukkig altijd meteen weer opgevuld.
Brigitte: ondanks de illegale en gevaarlijke steurstroperij die nog steeds bestaat, is er inmiddels heel wat kaviaar van kweeksteur. Ook daar geldt weer zo'n prachtig duurzaam verhaal als rond de kabeljauw.
Doen ze al jaren overigens, wij werkten als restaurant ook al met ze. Veel kennis van zaken en goede prijs kwaliteit.
Werd er nog veel over gesproken in de wandelgangen daar of viel dat mee? Want hoe je het ook went of keert is deze melding een soort donderslag bij heldere hemel in culinair Nederland.
Deze middag, bij Limburgia Gastronomica 2006, te Kerkrade in kasteel Erenstein, geen gebrek aan kaviaar.
The House of Caviar & Fine Food uit Den Haag timmerde daar behoorlijk aan de weg met hun producten!