4
Fotocredits: ‘Kikkererwten’, alexdante, Pixabay

FlashLekker smakeloze kikkererwten

Het Rabobank Food & Agri Innovation Fund doet mee in de €18 miljoen-investeringsronde van het Israelische bedrijf InnovoPro, dat eiwitten uit kikkererwten haalt. Het gaat om "een revolutionair 70% eiwitconcentraat met uitzonderlijke eigenschappen". Volgens de Rabobank smaken ze neutraal en kun je er van alles van maken ('hoge functionaliteit'). Verder: geen vieze nasmaak-effecten zoals bittertjes en zuurtjes, niet-GMO en non-allergeen. Daar kun zuivelvrije yoghurt, veganistisch ijs, veggieburgers en energierepen voor overtuigde vegans van maken. Met het geld zit het minstens zo OK. Rabobank schat de waarde van de mondiale markt voor plantaardig eiwit op $40 miljard en voorziet een jaarlijkse groei van 11% naar $75 miljard in 2027.

Boerenbusiness - Rabobank investeert in kikkererwten voor vegans - Nieuws Innovatie, 6 nov 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 6 nov '20
  • 15:43

Eiwitten uit kikkererwten halen . . . . . zonde, zou je niet verwachten van een hummus-land als Israël.

Je kunt kikkererwten gewoon in z'n geheel eten, ook even laten kiemen en gedroogd héél lang bewaren en hebben nauwelijks verpakkingsmateriaal nodig. Zelfs na 3 jaar bewaren op kamertemperatuur nog steeds een vers product (kiemkrachtig), alleen de kooktijd is wat langer geworden.
Volgens Rabobank geen smaak meer (hoera?), je kunt er dus van alles mee maken.
Hoe krijg je daarna de unieke smaak en samenstelling weer terug?

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #2
  • 8 nov '20
  • 13:16

De Rabo gedraagt zich steeds meer als een NGO.
Met Barbara Baarsma in haar gelederen wordt consumptie van dierlijke eiwitten onder druk gezet.

Tja.... waar moet je dan als bank met je centjes naar toe?

Rene Smit
Rene Smit toerisme & yoga
  • #3
  • 8 nov '20
  • 14:44

#2 naar de startups in de vleesopvolging natuurlijk. :)

Hypotheken worden voor 30 jaar verstrekt, wie weet of de wereld dan nog net zoveel vlees eet...

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.