7
Fotocredits: Simon Sinek, Wikimedia

FlashRed niet klimaat, maar jezelf

Marketinggoeroe nummer 1 (die van begin met het waarom) legt klimaatactivitisten uit dat ze niets van mensen begrijpen. Voor de wereld maakt het klimaat niet uit. Daarom moet je mensen vertellen dat hun leven stopt als het klimaat verandert. Ieder verstandig mens wist dat natuurlijk al, maar gewone mensen moet je het verkopen. Dat weet iedere marketeer. Dit is de eerste die het hardop zegt.

Medium - Simon Sinek Says We Got Global Warming Wrong, 16 aug 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Lukas den Admirant
Lukas den Admirant Uganda, Small Scale Baking
  • #1
  • 17 aug '20
  • 16:51

Ontzettend leerzaam wat deze man zegt in z'n video's en is op veel meer toe te passen dan alleen het verkopen van producten. Interessant hoe hij hier klimaatactivisten een essentiële les leert in 2,5 minuut.

Ik zoek nu altijd het 'waarom' achter alles. Wat is iemands intentie? Zegt diegene A en doet ie B? Dit laatste is op dit moment veelal de aanname als politici aan het woord zijn.

Ik stem op een politicus wiens 'waarom' is: eenheid tussen verschillende bevolkingsgroepen, eenheid mens en milieu, eenheid economie en ecologie (daar valt automatisch het 'wat' onder van klimaat, duurzame energie, circulaire economie etc.)
Iemand tips op wie ik dan moet stemmen?

Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
  • #2
  • 17 aug '20
  • 22:21

''Daarom moet je mensen zeggen dat hun leven stopt als het klimaat verandert'' De kerk zij altijd dat men zich tot god moesten bekeren om hun ziel te redden. Wat de marketeer hierboven zegt is, bekeer je tot de klimaatevangelie om je leven te redden. Dit laat zien dat de hele klimaatbeweging niets meer is dan een religieuze cult is, want er is dogma, er zijn zonden, er zijn heiligen (greta om een voorbeeld te noemen), er is aflaat en je kan zelfs je klimaatzonden klimaatzonden opbiechten. Het zou mij niet verbazen dat er in de toekomst een klimaat-inquisitie komt.
Opvallend is dat de klimaat en milieubewegingen opkwamen in dezelfde tijd dat de kerken leeg begonnen te lopen. Doordat men god de rug toe keerde is men andere dingen gaan aanbidden of het nou het grote geld is, de aarde, diversiteit, wetenschap, een persoon, de EU, een politieke ideologie of de staat is.

Lukas den Admirant
Lukas den Admirant Uganda, Small Scale Baking
  • #3
  • 18 aug '20
  • 5:22

#2
Om eerlijk te zijn is dat ook vaak door m'n hoofd gegaan. We zijn gestopt te geloven in de ene hel, lijkt soms net of de klimaatverandering er voor in de plaats is gekomen.
Echter is er voor klimaatverandering niet een beetje meer bewijs dan voor de hel? ;-)

Overigens Greta vind ik niet inspirerend. De hele wereld over vliegen.. Geef het goede voorbeeld en gebruik technologie.. we hebben Skype en tig alternatieven.

Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
  • #4
  • 18 aug '20
  • 21:49

Lukas den Admirant #3 ''Om eerlijk te zijn is dat ook vaak door m'n hoofd gegaan. We zijn gestopt te geloven in de ene hel, lijkt soms net of de klimaatverandering er voor in de plaats is gekomen.
Echter is er voor klimaatverandering niet een beetje meer bewijs dan voor de hel? ;-)''
Soms vraag ik mij af wat is erger? Dat het klimaat verandert of de verre gaande maatregelen die de politici en activisten willen invoeren om klimaatverandering tegen te gaan waarvan de vraag is of het beoogde effect wel gehaald.

We zitten nu onder een lock down om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, maar de lock down maatregelen creëren weer andere problemen zoals mensen en bedrijven die in de financiële problemen komen, de toename in huiselijk geweld, toenemend misbruik van alcohol en drugs, uitgestelde operaties en andere problemen.

Men zegt wel eens dat de snelste weg naar de hel is geplaveid met goeie intenties. Daarnaast hebben mensen die een utopie op aarde willen creëren de neiging om heel erg ver te gaan om hun doel te bereiken.

Bert van Ruitenbeek
Bert van Ruitenbeek Adviseur duurzame landbouw en voeding
  • #5
  • 19 aug '20
  • 10:02

Zegt deze man werkelijk iets nieuws?
Natuurlijk gaat het altijd over persoonlijke relevantie om mensen in beweging te brengen.
Inmiddels ex minister voor klimaat en solidariteit Hulot in Frankrijk heeft dat ook goed begrepen.
Zonder de directe zorgen en het eigenbelang van de gewone man 100% serieus te nemen kan er geen klimaatbeleid succesvol worden uitgevoerd. Naomi Klein schreef hier al jaren geleden boeken over vol. Er is 1 meervoudige crisis die zich uitstrekt over de vervreemding van onszelf, elkaar en van de natuur.....alleen werken aan echte verbinding vanuit de basisprincipes van vrijheid, gelijkheid en broederschap kan ons hier uit helpen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.